Cum un bărbat egoist și indiferent poate distruge iubirea unei femei

Ea iubește din toată inima, ea vrea ca această relație să funcționeze, ea vine alături cu încredere și recunoștință. Descoperă un suflet egoist care doar profită de sinceritatea ei, cu pretenții exagerate, cu o atitudine superioară, mereu indiferent și orgolios.

Iubind, nu va pleca. Va alege să demonstreze că are rost, să-l convingă să facă ceva pentru această relație. Va oferi tot ce are mai bun, va lupta pentru povestea lor, trăind de fiecare dată iluzia, regretul, neputința. Pur și simplu nu îi pasă de nimic.

Pentru el acest comportament este parte dintr-un scenariu manipulator, atunci când refuză să se implice și să se complice cu o relație serioasă, când vine cu reproșuri și vorbește urât, când poartă măști și ascunde lucruri importante.

Nu își dă seama că fiecare gest și fiecare expresie toxică distruge iubirea, aduce frică și durere în sufletul femeii, anulează conexiunea emoțională. Își permite să jignească și să critice în orice moment, ignorând mesajele ei.

Nu-i respectă alegerile, nu este de acord cu deciziile ei, nu-i acceptă felul de a fi. Este modul în care păstrează controlul, felul în care forțează lucrurile. Ea își asumă vina, ea sacrifică totul, ea uită de propria lume de dragul lui.

Când are nevoie de susținerea lui, se preface ocupat sau îi ignoră în totalitate cuvintele. Când îl provoacă să vină alături, găsește mereu scuze, vine cu pretenții și așteptări imposibile, vine să pună presiune și să joace rolul unui cuceritor.

Nu există loc pentru emoțiile ei, pentru lumea ei

Vrea să stea de vorbă cu el, vrea să fie înțeleasă, dar tăcerea sau reproșurile anulează orice comunicare sinceră. Discuțiile devin toxice, certurile devin o realitate constantă, el refuză să-și deschidă sufletul, să fie sincer și corect.

Nu contează cât de mult este iubit, doar se folosește de sentimentele ei pentru a-și urma scopurile. Nu contează planurile de viitor, așteptările și dorința de a rămâne împreună, contează doar momentul de acum și dorințele de acum.

Distruge iubirea prin indiferență, prin felul în care vine și pleacă atunci când vrea, prin deciziile toxice pe care le ia. Își asumă toate lucrurile bune din relație fără a exista o apropiere emoțională, fără a se interesa de starea de bine a femeii.

Ea caută resurse să meargă mai departe, să rămână alături, dar îi este imposibil să mai accepte umilința și durerea. Știe că iubirea s-a schimbat, s-a transformat în obsesie, în dependență bolnovicioasă. Știe că fiecare clipă trăită alături este fără rost.

Atunci când aroganța și manipularea iau locul echilibrului emoțional, când minciuna și trădarea sunt o normalitate în relație, nu mai este loc pentru apropiere sinceră, pentru o conexiune a sufletelor, pentru empatie și viitor.

Omul egoist și indiferent va refuza mereu să construiască, să-și asume lucruri, să fie de încredere. Va critica, va judeca, va umili, va impune comportamente străine și într-un final va distruge iubirea, pentru totdeauna.

© De Vorbă cu Tine