Cineva ar spune că timpul le vindecă pe toate. Dar timpul nu vindecă nimic. Vindecă cel care te îmbrățișează de fiecare dată mai puternic

Ce este timpul? O grămadă de emoții și amintiri pe care le-ai avut, pe care le trăiești și pe care le vei simți în viitor. Oare aceste sentimente nu depind de tine? Oare nu tu ești responsabil de ceea ce faci și cum trăiești fiecare moment? Oare va veni cineva să-ți interzică să iubești sau să fii fericit? Bine că nu. Fiecare clipă îți reprezintă alegerile. Alegi să fii rece, ești rece. Alegi să fii bun, ești bun. Alegi să iubești, iubești. Până în momentul în care suferi sau iubești cu adevărat.

Suferința, ca și dragostea, depășește timpul. Atunci nu doar tu ești responsabil de gesturile tale. Atunci suferința e suma tuturor regretelor și trădărilor avute și dragostea e suma tuturor emoțiilor și fericirilor trăite. Iubești pentru că ai motive și suferi pentru că ai aceleași motive. Atunci timpul e neputincios în fața unor emoții atât de puternice. Atunci cauți să extinzi dincolo de veșnicie dragostea pentru un om drag. Ai iubi pentru totdeauna. Sau ai suferi o viață. Și singurul om care te-ar face să oprești suferința sau să confirmi dragostea e cel pentru care suferi sau cel pe care îl iubești.

Unii spun că timpul vindecă. Timpul însă nu vindecă, el cicatrizează tot. El acoperă cu alte emoții niște amintiri avute în trecut. E ca un pansament care în orice moment poate cădea. Doar omul iubit poate vindeca până la urmă. El te poate ierta sau te poate iubi. El poate distruge sau păstra o dragoste, așa cum tu poți face exact la fel pentru cineva care te iubește. Totul în lume e conectat, totul în dragoste e interdependent. Așa că atunci când ți-e dor, caută omul iubit și vei găsi liniștea. Atunci când suferi, caută îmbrățișarea omului drag și vei găsi dragostea. Atunci când cuiva îi e dor sau suferă, te va căuta pe tine și să nu-l respingi. Pentru că totul în dragoste se potrivește după legea bumerangului. Însă pe lângă toate astea, nu uita: e nevoie de puțină suferință pentru dragostea adevărată, e nevoie de timp pentru împlinire.

Cineva ar spune că timpul le vindecă pe toate. Dar timpul nu vindecă nimic. Vindecă cel care te îmbrățișează de fiecare dată mai puternic. – citat cu autor anonim