fb

Zece lucruri uimitoare pe care nu le știai despre minunata Coco Chanel

Coco Chanel, a fost o femeie extraordinară şi un designer de modă, de-adreptul revoluţionar. Află mai multe detalii despre viaţa ei, de la începuturile sale umile, pâna la ultimele cuvinte de pe patul de moarte.

1. Ea este cunoscută în întreaga lume ca Coco Chanel, dar acesta nu este numele ei adevărat. Născută Gabrielle Chanel, ea a devenit „Coco” după ce a primit porecla de la soldații din audiență, în timp ce cânta pe scenă.

2. Coco Chanel a devenit foarte bogată și faimoasă în timpul vieţii, dar copilăria ei a fost extrem de modestă şi umilă. Ea s-a născut într-o familie săracă de ţărani.

3. După moartea mamei sale, ea a fost trimisă la un orfelinat, dintr-o mănăstire, unde a rămas până la vârsta de 18 ani. Aici, Gabrielle a învățat să brodeze, să calce și să coase.

4. Coco Chanel și-a început cariera de modă proiectând design-uri de pălării. Cu ajutorul unuia dintre admiratorii săi, ea şi-a deschis primul magazin în Paris, în anul 1913. Odată ce devenea tot mai populară, a început să vândă și haine.

5. În anul 1920, ea a introdus în modă, rochiţa neagră ( The Little Black Dress). Destinată să fie accesibilă, elegantă şi confortabilă, Vogue i-a prezis, pe bună dreptate, o faimă grandioasă în întreaga lume.

6. De-a lungul vieţii, ea a reuşit să influenţeze nu doar lumea modei. Într-o noapte, ea a apărut la casa de operă cu păr scurt, inspirând, astfel, femeile să adopte un nou stil băieţesc „garçon„.

7. În anul 1921, ea a creat primul ei parfum – “Chanel nr 5”. Acesta a fost primul parfum care purta numele unui designer, fiind însoțit de numărul cinci, deoarece un ghicitor i-a spus lui Chanel, că acest număr este norocos.

8. Design-urile lui Coco Chanel au fost extrem de elegante, dar și confortabile și practice, deoarece au permis femeilor din întreaga lume, să nu mai poarte corsete.

9. În anul 1954, fiind în vârsta de 71 de ani, Chanel și-a redeschis casa de modă, după ce aceasta a fost închisă timp de 15 ani, în timpul războiului. Ea i-a spus actriţei Marlene Dietrich, că a făcut-o pentru că „murea de plictiseală”.

10. La 10 ianuarie 1971, după ce s-a întors de la o plimbare cu prietenul ei Claude Baillen, Coco Chanel a stins din viață pe patul ei în Hotelul Ritz. Ultimele sale cuvinte, fiind adresate servitoarei sale Celine – „Vezi, asta e moartea!„.

Source :

theguardian