fb

Zece lucruri pe care sora mai mare nu ți le va spune niciodată

Atunci când ești cel mai mic copil în familie, trebuie să asculți nu doar ce îți spun părinții, ci și ce spun frații mai mari. Uneori, acest lucru face să te simți dirijat, iar asta provoacă resentimente, reclamații și mustrare. Dar dacă privim această situație din alt unghi?
Există o mulțime de lucruri de care sora mai mare trebuie să se ocupe, iar tu nu le afli niciodată.

A fost educată după niște reguli mai stricte.

A fost primul și unicul copil pentru o perioadă lungă de timp. Mama și tatăl tău abia învățau cum să fie părinți, neavând idee ce făceau cu adevărat. Teama de a face greșeli era întotdeauna prezentă. Prin urmare, au stabilit reguli foarte stricte pentru ea. Când ai apărut tu, deja cunoșteau acest rol și au devenit mai flexibili.

Părinții îi reamintesc deseori că este cea mai mare.

O soră mai mare trebuie să fie deșteaptă, chiar dacă vrea să acționeze altfel. Trebuie să cedeze, chiar dacă nu vrea, pentru că știe că ea este cea responsabilă.
Încerca să nu facă prea mult zgomot, astfel încât să nu te trezească. A devenit responsabilă pentru fata obraznică care trebuia dusă la grădiniță. Apoi, pentru cea care avea nevoie de o grămadă de timp pentru a se pregăti de școală. Era responsabilă pentru momentele în care nu-ți făceai temele și pentru zilele în care chiuleai de la școală.

A încercat să fie un model bun pentru tine.

Nu putea fi ca și prietenii ei nebuni. Chiar dacă era tânără, a trebuit să învețe să își gândească cu atenție deciziile și acțiunile. Știa că mereu o urmărești. Desigur, a avut un impact asupra educației tale. Dar tu, de-asemenea, ai influențat-o. Erai motivația pentru ca ea să devină din ce în ce mai bună.

Uneori, erai un adevărat dezastru pentru ea.

A avut de-a face cu o mulțime de lucruri dificile, cum ar fi relația complicată cu părinții tăi, problemele la școală, certuri cu prieteni. A vrut să te ajute și și-a împărtășit experiențele cu tine. Uneori părea deranjantă, plictisitoare și iritantă. Dar, vroia doar să te protejeze pentru ca tu să eviți orice problemă de acest gen.

Știa că vei face greșeli.

Ți-a oferit sfaturi și și-a împărtășit experiențele. Cu toate acestea, a știut că trebuie să treci prin niște lucruri de una singură. Așa că, în unele cazuri, te-a urmărit făcând greșeli și a lăsat ca viața să-și urmeze cursul. Dar, indiferent de situație, te-a susținut mereu și a fost gata să fie umărul pe care să plângi.

 A ajutat părinții să te înțeleagă.

Uneori, a trebuit să preia rolul de mediator, atunci când a fost necesar. Chiar și atunci când nu aveai dreptate, sora ta ți-a luat apărarea și a încercat să le explice părinților tăi motivele din spatele comportamentului tău.

Era îngrijorată când ai început să ieși la întâlniri.

Atunci când ai devenit adolescentă, îți dădea sfaturi despre cum să vorbești cu băieții, cum să te machiezi sau să te îmbraci. Ea punea întrebările pe care tu simțeai incomod să le adresezi părinților. Pe de-o parte, era fericită că ești îndrăgostită. Pe de altă parte, era îngrijorată ca cineva să nu te rănească.

A trebuit să fie strictă cu tine.

Uneori simțeai că nu-i pasă de tine și de problemele tale. Credeai că te tachinează doar pentru că se distrează. Dar încerca să te motiveze, pentru ca tu să devii mai puternică. Această strategie a lucrat mai bine decât mila și dezmierdarea.

Uneori era total confuză.

A încercat diferite roluri. A trebuit să fie profesor, prieten și bodyguard. De cele mai multe ori, nu știa ce făcea. Dar, în ciuda acestui fapt a rezistat.

Este întotdeauna gata să te ajute.

Se simte fericită atunci când e prima persoană la care apelezi în caz de urgență. Va veni neapărat să te salveze și să îți rezolve problemele. A avut o mare influență în creșterea și dezvoltarea ta personală. Te iubește ca pe nimeni altcineva în întreaga lume. Nu sunteți doar surori. Nu sunteți doar prietene. Sunteți și una, și alta. Pentru totdeauna. Apreciaz-o și iubește-o!

via: lifehack.org

Source :

cluber