fb

Zece cărţi minunate care îţi vor readuce gustul unei vieți profunde

1. Ray Bradbury – „Vinul din păpădii’’

Intră în lumea fascinantă a unui băieţel de 12 ani şi petrece o vară împreună cu el. O vară plină de evenimente fascinante, frumoase, triste şi misterioase. O vară în care cea mai grandioasă descoperire este că simţi, că trăieşti, că eşti fericit!

2. Goran Petrovic – „An Atlas Traced By the Sky “(Atlasul schiţat de cer)

Romanul scriitorului sârb Goran Petrovic este un fel de manifest contra viziunilor postmoderniste asupra lumii. Manifestul unui om obosit de sistemul politic contemporan şi de convingerile actuale ale lumii.

3. Erland Loe – „Muleum”

Părinţii adolescentei Iulia s-au prăbuşit cu avionul deasupra Africii, reuşind,să-i trimită un ultim mesaj. Ea trăieşte într-o casă mare dintr-un raion prestigios. Se simte foarte nefericită şi vrea să-şi pună capăt zilelor, dar psihoterapeutul ei îi propune să călătorească prin lume. Ea vizitează Parisul, Londra, Madridul şi alte locuri, până când nu hotărăşte să conducă un avion.

4. Mark Levy – „London Mon Amour” (Londra – dragostea mea)

Un roman fascinant despre prietenie şi dragoste. Adică, despre sentimentele care-i ajută pe oameni să supravieţuiască şi să creadă în fericire. Cartea păstrează o atmosferă deosebit de caldă.

5. Richard Bach – „Pescăruşul Jonathan Livingston”

Acest fascinant pescăruş este un alter-ego al autorului. Din carte aflăm lumea spirituală a acestui personaj special, împresurată de o multitudine bogată de evenimente.

6. Arto Paasilinna – „The Forest of the Hanged Foxes” (Pădurea vulpilor spânzurate)

Un criminal înrăit a organizat un furt grandios şi a dat vina pe cei care l-au ajutat în această operaţie, promiţîndu-le că după eliberare le revine o parte mare din aurul furat. Dar, până la urmă, hotărăşte să ascundă aurul într-o pădure, aşa încât nimeni nu-l va găsi niciodată. Dar n-a fost chiar aşa…

7. Anna Gavalda – „Împreună“

O carte excepţională despre singurătate, dragoste şi viaţă. Romanul reuneşte cu un rafinament stilistic unic, o serie de evenimente din viaţă,care ne sunt cunoscute tuturor, astfel creând o legătură emoţională puternică cu cititorii.

8. Majgull Axelsson – „The woman I never was” (Femeia care nu am fost niciodată)

Protagonista MeryMary trăieşte o viaţă dublă. Pe de o parte, ocupând postura de ministru, iar pe de altă parte stând în puşcărie pentru omorul soţului. Intrigant, nu?

9. Fannie Flag – „Welcome to the World, Baby Girl! “ ( Bun venit în lume, scumpo!)

Romanul a fost proclamat „Cartea anului”, făcând parte din literatura tradiţională americană. Subiectul descrie viaţa unei fetiţe devenite faimoase, dar care nu-şi poate uita trecutul tragic.

10. Richard Webster – „Seven Secrets to Success: A Story of Hope” ( 7 Secrete ale succesului: O istorie a speranţei)

Această minunată povestire nu face parte, nici într-un caz, din literatura beletristică, dar istoria descrisă aici vă va ajuta să vă schimbaţi viaţa.

Source :

fotostrana