Vrei să știi formula fericirii? Scoate acest lucru din rețetă!

Nu vei fi niciodată fericită dacă vei trăi cu trecutul. Asta e. Aș putea încheia cu succes acest mesaj și aș fi sigur că am transmis mai mult decât aș face-o în rânduri întregi. Dar vei spune că nu înțelegi.

Vei spune că este imposibil să uiți pe cineva care odată a fost totul. Da, sunt de acord cu tine. Dar, vezi bine, este mare diferență între a uita și a trăi cu ceea ce-ți amintești. Nimeni niciodată nu va putea să pună deoparte emoții altădată parte din inimă și oameni altădată parte din întreg. Însă puțini vor reuși să ia acest trecut drept experiență de viață, nu sursă de existență.

Fericirea se construiește în doi. Exact, în doi. Imaginează-ți ce se întâmplă dacă, indirect, în această fericire îl implici pe al treilea. Tu vei avea remușcări față de omul care ți-e alături, el va bănui că gândurile tale sunt cu totul în altă parte, vă veți certa, vă veți reproșa unul altuia gesturi și cuvinte.

Până la urmă, despărțirea va fi inevitabilă, cu multe cicatrici lăsate în urmă. Îți dorești asta? Crezi că e normal să rănești pe cineva drag și, cel mai important, crezi că e potrivit să suferi tu? Nu cred.

E simplu. Cu fiecare amintire pe care o aduci din trecut și o transformi în prezent cazi în plasa comparației. Fără să vrei, compari relații din trecut, săruturi din trecut, momente din trecut cu cele de acum. Nu o singură dată spui că ceea ai avut altădată a fost mai frumos și mai aproape de suflet. Probabil, din simplul motiv că atunci ai iubit puternic un om.

Dar odată ce acest om nu mai este în viața ta, toate eforturile de a extinde amintirea lui sunt inutile. Ești în prezent și ești obligată să transformi acest prezent în amintire plăcută. De dragul tău, de dragul celui care te iubește.

Vrei să știi formula fericirii? Scoate trecutul din rețetă! – citat cu autor anonim