Vrei să o păstrezi? Las-o să plece. Elibereaz-o cu adevărat!

Cea mai mare descoperire – poți să păstrezi ceva sau pe cineva doar dacă îl lași să plece. Paradox.

Important – fă acest lucru în capul tău. Eliberează-l cu adevărat. Lasă să se întâmple asta indiferent dacă îți dorești total opusul. Oferă-i cuiva dreptul de a face ceea ce vrea. Acceptă acest lucru pe plan intern, fii de-acord și continuă să-ți trăiești viața.

Cândva demult, am citit ce spunea Castenada: „Nu te atașa de nimeni și nimic”. Nu puteam înțelege cum se poate întâmpla asta? Și pentru ce? Doar este atât de minunată afecțiunea. Cum fără? Și abia acum am realizat: așa poți fi liber. De multe ori atașamentul devine dependență. Și cu asta te pierzi pe tine. Se referă la tot tipul de dependență: fumat, alcool, jocuri, oameni. Când nu poți trăi și respira fără un anumit lucru. Din acest motiv, trebuie să fii în stare să renunți la tot pentru a fi tu însuți.

Oferă dreptul la libera dorință. Nu răspunde cu „ei, fie!” sau „el va pierde”, dar calmă și încrezută că, indiferent dacă ești cu acel om (pe care ți-l dorești la nebunie) sau fără el, vei fi în continuare bine. Este important să nu te atașezi de subiect, pentru că nimeni nu este obligat să fie de-acord cu tine. Indiferent dacă alegerea celuilalt ți se pare rea, neînțeleaptă sau nepotrivită, este doar punctul tău de vedere.

Este doar dorința ta de a nu-i oferi celuilalt dreptul la opinia, sentimentele și alegerile lui. Nu ești obligată să rămâi alături de acea persoană. Dar nici tu nu trebuie să îți asumi responsabilitatea de a schimba sau explica cât de greșită este alegerea. Singurul lucru pe care îl poți schimba – continuă să-ți trăiești viața. Iată ce ești obligată să faci.

via: econet