Vrei să ai o relație de cuplu perfectă? Iată cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci

Mulți dintre noi consideră că atunci când am găsit persoana potrivită, nu mai este nevoie să depunem efort pentru ca relația să funcționeze. Din acest moment totul trebuie să fie cât se poate de ușor. Dar faptul că ești compatibil cu o persoană nu înseamnă că relația trebuie neglijată, pentru că ea nu se va desfășura de la sine.

În momentul când întâlnești persoana perfectă se începe munca cea mai dificilă. Orice relație necesită flexibilitatea și implicarea ambilor parteneri. Metamorfozarea este inevitabilă, de aceea este important modul în care fiecare face față acesteia.

Abilitatea de a fi flexibil

Pentru majoritatea, abilitatea de a fi flexibil depinde de context. Ne este frică să acționăm într-un mod nespecific nouă. Dar cu siguranță ai fost martorul cum un obicei a înrăutățit situația, nu a remediat-o. A fi flexibil înseamnă a lua o decizie conștientă de a acționa într-un anumit mod. Înseamnă a merge la compromis pentru a armoniza relația.

Flexibilitatea este capacitatea de a renunța la un lucru

Când te simți ancorat de propriile așteptări, ele îți controlează viața. Când renunți la unele lucruri, începi să gândești mai limpede și mai rațional.

Nu tinde să ai întotdeauna dreptate

Tendința de a avea întotdeauna dreptate te determină să nu tolerezi să fii învins într-o ceartă. Acest lucru înseamnă că vei încerca întotdeauna să îți vezi partenerul în calitate de învins. De ce ți-ai dori acest lucru dacă ai ține la el?

Când nu trebuie să fii flexibil?

Câteodată, în loc să tinzi să fii asemănător partenerului, încearcă să îți valorifici diferențele în scopul îmbunătățirii relației. Nu nega ceea ce ești. Încearcă să consolidezi lucrurile comune cu partenerul, fără a sacrifica cele la care ții tu personal. Nu te dizolva într-o relație, altfel niciodată nu vei fi fericit alături de altă persoană.

Sursa :