fb

Vrei să afli secretul unei splendide relații în doi? Iată ce au descoperit oamenii de știință!

Dacă doriți să aflați secretul unei splendide relații în doi, care să dureze cât mai mult posibil, ar fi cazul să dați ascultare recomandărilor oamenilor de știință care au studiat chestiunea în detaliu.

Veți fi surprinși să descoperiți astfel că cele mai longevive căsnicii (de peste 30 de ani), au un numitor comun: cei doi protagoniști obișnuiesc uneori să bea împreună!

Fie la o bere, fie la un cocktail, un snaps sau un pahar de vin mai delicat, în funcție de preferințele fiecăruia, cele mai unite cupluri se dedau din când în când acestei patimi, care pare să consolideze serios relația, oferindu-i o complicitate de invidiat.

Potrivit unui studiu efectuat asupra modului de viață a peste 2767 de cupluri, al cărui rezultat a fost publicat în paginile revistei de specialitate Journal of Gerontology, s-a ajuns la o concluzie cel puțin ciudată.

Toate cuplurile care obisnuiesc să bea împreună, prezintă o afinitate net superioara celorlalte care manifesta un comportament diferit raportat la alcool.

Este vorba, desigur, despre consumul moderat și nu de cel ce depășește limita bunului simț: studiul a fost extins pe o durată de zece ani și a demonstrat că un „drink” în doi poate constitui cheia reușitei într-o căsnicie trainică – o concluzie care a surprins întreaga echipă de specialiști implicați în munca de cercetare pe această temă.

Există o explicație științifică?

La baza fenomenului nu se află „motive tehnice” ale căror taine să le fi descifrat oamenii de știință, după cum susține Dr. Kira Birditt – conducătoarea studiului efectuat pentru Universitatea din Michigan.

Nu pare să fie o explicație logică la temelia acestui comportament, dar a ieși împreună din când în când pentru a servi ceva alcool constituie o activitate care ajută la consolidarea relației, conferindu-i stabilitate și un soi de relaxare unică, împărtășită de ambii parteneri”, a declarat experta.

În finalul lucrării, specialiștii subliniază însă faptul că descoperirea lor nu sugerează partenerilor să se pună pe baut pentru a-și rezolva problemele de cuplu, ci doar prezintă una din componentele surprinzătoare ale tabieturilor la nivelul majorității căsniciilor de peste 30 de ani, care continuă să funcționeze perfect în ciuda trecerii timpului.