Vreau să zâmbesc, nu să mă întristez din orice motiv

Acesta trebuie să fie motto-ul fiecăruia dintre noi. Nu există dușman mai mare decât propria noastră minte, propria noastră gândire și nici lanțuri mai distructive decât propriile noastre gânduri distructive.

Est nevoie să ne oprim și să nu mai trăim sentimente amare, de regret, de neliniște, pentru că o asemenea suferință este absolut lipsită de sens.

Fericirea noastră depinde de ceea ce facem noi, dar nu de ce fac alții. Fericirea noastră este dependentă de disponibilitatea de a face pași simpli spre schimbare. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se agață de aceleași situații absurde și ajung să fie dezamăgiți în viață.

Nimic nu este mai rău decât propria noastră minte și propriile noastre gânduri. Pentru ca să fim cât mai fericiți și împliniți emoțional, trebuie să controlăm dialogul intern cu propriile noastre sentimente, idei, gânduri despre tot ceea ce ni se întâmplă.

Noi înșine să decidem să fim persoane fericite

Mulți oameni își construiesc viața în funcție de satisfacerea nevoilor proprii, creând astfel probleme după probleme pentru ei înșiși. Dar pe lângă formarea tuturor sentimentelor de frustrare, acestea sunt și o sursă a propriilor îndoieli.

Când forțăm sau insistăm ca cineva să facă un anumit lucru pentru noi, noi încă suntem persoane nefericite, dar totuși continuăm să cerem alte și alte lucruri.

În acest fel facem mizerabilă viața oamenilor dragi.

În loc să ne construim viața în jurul nevoilor și propriilor obiective, în loc să ne distrăm și să înțelegem cine suntem noi cu adevărat, confundăm nevoile cu dorințele și vrem ca totul să ne fie îndeplinit după bunul plac și cât mai curând.

Trebuie să înțelegem că lucrurile nu se vor schimba doar pentru că nu ne plac nouă. Dacă cineva ne enervează, să facem un pas înapoi de la el și să scăpăm de negativitatea cu care el ne împroașcă.

Nimic nu se schimbă de la sine, așa că nu trebuie să lăsăm pe nimeni să ne supere mai mult decât este necesar, decât este limita. Avem noi, oamenii, tendințA de a transforma lucrurile obișnuite în lucruri insuportabile.

Trebuie să învățăm să trăim în prezent, nu în trecut.

Să evităm situațiile periculoase. Să continuăm să dezvoltăm strategii eficiente. Frustrarea, furia, disconfortul sunt stările de spirit care ne otrăvesc viața și o fac incomodă și nefericită. Ca să reușim în viață, trebuie să ne schimbăm gândirea.

Să preluăm controlul asupra tuturor gândurilor negative și să exersăm cu mintea deschisă, evaluând toate lucrurile din viața noastră. Să evităm să devenim propriul nostru adversar și să nu împiedicăm propria libertate fizică și emoțională să prindă aripi.

Dacă ne vom schimba atitudinea, viața noastră va înceta să mai fie nefericită.