Vino fericit la cei dragi: fericirea ta se va multiplica

Ai încercat vreodată să vii fericit la cei dragi? Deja fericit, dar nu pentru a schimba sacrificiile, fie ele mari sau mici pentru fericire. Din ce în ce mai des observăm că tocmai pe asta se bazează prăbușirea celor mai multe relații. Anume această credință masivă precum că trebuie să merităm ca oamenii să ne facă fericiți.

Și, iată că venim fiind cei mai nefericiți la cei dragi, așteptând veșnic o răsplată. Ne sacrificăm, fără ca nimeni să ne ceară acest lucru. Iar cei dragi, fie că nu știu deloc ce să facă cu noi, fie sunt oglinda noastră în nenorocirile, sacrificiile și așteptările lor.

Ce se întâmplă, de fapt, mai departe? Nimic. Nimic altceva decât o acumulare strategică de nemulțumiri pentru că nu am obținut lucrurile la ce ne-am așteptat. Nimic altceva decât o devalorizare, nimic altceva decât niște pretenții în plus.

Nimic altceva decât niște jocuri pretențioase de-a dezamăgirile. Ca și cum cineva ar fi semnat un contract anti dezamăgiri sau a făcut un jurământ de tăcere în numele fericirii. Doar că dragostea nu acceptă semifabricatele umane.

Acesta este un schimb reciproc

Schimbul dintre ceea ce fiecare a adunat pe cont propriu. Este capacitatea matură de a fi împăcat cu sine la început, abia apoi și cu altă persoană. Apropo, acest lucru funcționează bine nu doar în dragoste, dar și în prietenie, în parteneriat, în viața parentală.

Și atunci, fiecare dintre noi, chiar și la nivel inconștient, suntem atrași de cei care pot emana fericire, care au o percepție calmă asupra vieții, dar nu de cei care mereu sunt neputincioși, care doar se plâng de toate și nu-și găsesc mulțumirea.

De aceea, vino fericit în viața cuiva și atunci fericirea ta se va multiplica. Nu căuta să cumperi fericirea prin sacrificii.