Vine o anumită perioadă în viață când să te grăbești e periculos, să te enervezi e dăunător, să ai încredere e prostesc iar să te temi e prea târziu

Experiențele sunt bune. Până nu trec în tatuaje pe suflet. Când îți înveți lecția și înțelegi că nu toți bărbații sunt la fel și nici o femeie nu seamănă cu alta, schimbi tot ce știai până atunci despre dragoste sinceră, reciprocitate și implicare. Îți vezi de viața ta fără a fi cucerită de primul bărbat și fără a jertfi o lume întreagă pentru un om. Te îndrăgostești responsabil și cu adevărat. Nu mai cauți drame și explozii de iubire, dar vrei ca el să te înțeleagă și tu să îl înțelegi. Să fiți ambii parte din relație, să creșteți constant în ea, dar și aparte ca personalități. Înțelegi că libertatea unui om e mai importantă decât obligația și că nu poți impune cu forța pe cineva să te sărute cu drag sau să te vadă în fiecare dimineață în patul său. Încrederea e mai importantă decât nebunia și tu ca femeie riști să ai încredere decât să te arunci ca o nebună într-o relație. Vine o anumită perioadă în viață când lucrurile merg liniștit, dar sigur.

O femeie caută echilibru și apoi ceva deosebit la bărbatul de alături. Dacă el e corect, lucruri deosebite vor face împreună. Dacă nu găsește așa bărbat azi, ea va aștepta să vină și mâine. Nu va avea unde să se grăbească, pentru că va înțelege valoarea timpului. Va trăi prezentul, fie singură, fie la brațul cuiva. Va elimina orice urmă de isterie sau reproș. Pentru că va ști că astea nu duc la nimic bun. Experiențele îi vor spune asta și trecutul îi va arăta cu degetul. Nu va greși încă o dată și nu va risca decât dacă va fi sigură că merită. Va avea încredere mai puțin, dar celui în care va avea va oferi mai mult. Femeii nu îi trebuie multe și în același timp îi trebuie totul. Pentru că ea a trecut de momentele când se juca cu jumătăți de măsură. Pentru că ea e altfel, pentru că totul e altfel.

O femeie adevărată și corectă ia lucrurile așa cum sunt. Nu fuge după bani sau alte mărunțișuri, în schimb vrea stabilitate. Pentru ea, pentru ei, pentru relație, pentru o viitoare familie. Prioritățile sunt altele, visurile și ele diferă. Deja nu mai ai pentru ce să te retragi, să refuzi, să te temi. Până la urmă, asta și face diferența dintre o fată încă trăind experiențe și o femeie cu un trecut în spate. Ultima va fi prea sigură pe ea și pe cine trebuie să aibă alături ca să greșească. Pentru că ea va iubi mai responsabil, va trăi mai intens, va cunoaște mai bine și va împarte mai mult.

Vine o anumită perioadă în viață când să te grăbești e periculos, să te enervezi e dăunător, să ai încredere e prostesc iar să te temi e prea târziu. – citat cu autor anonim