Viața ta se va îmbunătăți de la sine, dacă vei ține cont de aceste 3 învățături daoiste!

Fiecare dintre noi duce o luptă aprigă cu demonii săi interiori. Chiar dacă nu-i putem înfrânge definitiv, dorința de a o face ne determină deja să fim mai buni. Problema constă în faptul că, uneori, poți fi copleșit de ei și poți pierde controlul propriei vieți.

Filozofia orientală ne învață că cea mai bună metodă de a face față dificultăților vieții este inactivitatea. Aceasta lipsă de acțiune vizibilă este însă catalizatorul unor transformări profunde.

Ține cont de aceste 3 învățături daoiste și viața ta se va schimba spre bine: 

Ai încredere în Univers

Orice nu ar avea loc în viața ta, asta se întâmplă dintr-un motiv anume. Încredințează-te în intențiile Universului. Dacă o persoană te-a părăsit, atunci nici nu ai avut nevoie de ea.

Nu te lăsa înfrânt de dificultățile vieții. Acceptă faptul că unele lucruri sunt controlate de forțe din exterior și urmărește calm schimbările din jurul tău. Lasă-te ghidat de intuiție.

Renunță la negativismul din viața ta. Păstrează întotdeauna o atitudine optimistă.

Apreciază ceea ce ai

Fii recunoscător destinului chiar și pentru cele mai mărunte lucruri. Faptul că exiști deja înseamnă extrem de mult.

Dacă vei observa mai des lucrurile frumoase care ți se întâmplă vei înceta să te compătimești. Nu trata viața ca pe o luptă pentru supraviețuire, ci ca pe cadou cu care poți să te alinți.

Înconjoară-te de persoane la care ții. Spune-le și demonstrează-le cât de mult ții la ele. Într-un moment, viața ți le poate lua. De aceea nu trebui să rămâi cu regrete că nu ai reușit să oferi mai mult.

Doar trăiește

Rene Decartes a spus: ” Cogito ergo sum”-Gândesc, deci exist. De aceea meditează mai des, analizează-ți trecutul și proiectează-ți viitorul. Dar nu trăi doar în iluzii, încearcă să simți clipa prezentă.

Ești unic. Doar imaginează-ți prin câte transformări au trecut atomii ca tu să exiști. Însuși acest fapt trebuie să te frapeze și să te determine să tratezi viața ca pe o minune.

Când vezi că lumea se ruinează în jurul tău, strânge dărâmăturile și construiește din ele ceva nou.

Ești în viață. Gândește-te la asta la începutul fiecărei zile.