Viața ta nu e pierdută și tu nu ești un ratat. Pur și simplu în anul care vine ține cont de aceste lucruri

Viața ta nu e pierdută și tu nu ești un ratat. Pur și simplu încearcă în anul care vine să ții cont de aceste lucruri:

Iată câteva lecții despre regăsirea de sine și menținerea unui echilibru în toate.

 

1. Concentrează-te pe ceea ce ai, nu pe ceea ce îți lipsește

 

Tu ești persoana care ești și ai ceea ce ai. Situația ta nu este atât de rea. Tot de ce ai nevoie cu adevărat, este să găsești măcar un singur gând pozitiv care să te ajute să te inspire și să te ajute să mergi înainte. Ține-te de acest gând și concentrează-te la ceea ce faci. Inspirația este un lucru foarte bun, care te va ajuta să începi din nou să mergi doar înainte.

 

2. Nu uita să te iubești pe tine însuți

 

Una dintre problemele grave care ți se pot întâmpla, este aceea de s e pierde pe tine, iubind prea mult pe altcineva. Nu uita că și tu ești o persoană demnă de iubire.

 

3. Alimentează-ți speranța interioară

 

Oricât de greu ți-ar fi, indiferent prin câte greutăți ești nevoit să treci, o dată pe zi pune mâinile la inimă și repetă-ți că anume speranța locuiește în inima ta.

4. Singurul tău rival ești tu însuți

 

 

Oprește-te să te compari cu alții: colegi, vecini, prieteni. Nu ai nimic de-a face cu ei. Tu ai punctele tale slabe sau puternice, pe care ceilalți nu le au. Vezi care puncte sunt cele puternice și fii recunoscător că le ai.

 

5. Tu deja nu mai aparții trecutului

 

Oricât de haotic și aiurea nu ar fi trecutul tău, ține minte că tu deja nu te mai afli colo. Ești azi, aici, în prezent: ai deschisă în fața ta o cale curată, nouă. Ești ceea ce faci azi, ceea ce gândești acum.

 

6. Distanțează-te de probleme

 

Nu ești tu o problemă. Ești mult mai mult. Ești o ființă vie, mult mai complexă decât toate problemele tale luate împreună.  Asta înseamnă că ești mult mai puternic decât crezi.

 

7. Dacă simți că ești în întuneric, lasă-i pe alții să intre în viața ta

 

Lumina pe care o aduc alți oameni în viața ta, poate fi o scăpare, ca să înțelegi tu însuți unde e ieșirea.

8. Nu poți controla tot ce ți se întâmplă

 

 

Puterea ta este în felul cum reacționezi tu la astfel de situații. În viața fiecărui om există atât aspecte pozitive, cât și negative. Dacă ești sau nu fericit, depinde de lucrurile pe care te concentrezi. Dacă ești răcit, știi că este doar ceva temporar. Dacă ai pierdut la baschet, știi că totuși ai petrecut timp frumos alături de prieteni.

9. Mereu ai de ales

 

 

Indiferent de situația în care te afli, întotdeauna ai două opțiuni: dacă nu poți schimba ceva fizic, schimbi modul de gândire. Poți sta doar în întuneric, sau poți găsi lumina ta interioară. Atunci problemele tale se transformă într-o oportunitate de a învăța ceva nou.

 

10. Problemele sunt o parte firească a creșterii personale

 

Problemele noastre și soluțiile la ele, fac parte din viața și creșterea noastră personală. Oamenii își pierd locul de muncă, se îmbolnăvesc, și, uneori, mor în accidente. Când ești tânăr și toate îți merg bine, e dificil să realizezi acest lucru. Dar cel mai inteligent și, totodată, cel mai dificil lucru pe care îl poți face este ca, atunci când ajungi într-o situație similară, să folosești reacția de a-ți tempera determinarea și voința. Simți că vrei să urli din toată inima, dar ești mai presus de asta. Necontrolabilitatea emoțiilor înrăutățește totul. Dești orice tragedie este neplăcută, ea ne oferă posibilitatea de a deveni mai puternici.

 

11. Consideră orice test ca o șansă de a învăța ceva

 

În orice situație nu am fi, putem învăța ceva din asta. Cum să devii mai puternic. Cum să ai încredere în instinctele tale. Cum să ierți. Cum să îți exprimi iubirea. Cum să fii mai bun.

 

12. Nu lăsa pe alții să ia decizii în locul tău

 

Da, va trebui să trăiești fără să îți pese de ce cred alții despre tine. Să îți scuturi emoțiile și să fii mai bun decât cred ei că ești.

 

13. Uneori nu știi cât de aproape de succes ești

 

Mergând mereu într-o direcție, spre un scop bine definit, doar privind în urmă vezi cât este de lungă linia sau drumul pe care ai mers. Succesul este cu mult mai aproape decât crezi. Și el apare în viața ta atunci când te aștepți mai puțin.

 

14. Întotdeauna va fi cineva care nu îți place

 

Nu poți să placi pe toată lumea din jurul tău. Orice ai face, va exista cineva pe care să nu îl placi. Nu acorda acestui fapt mare atenție și fă așa cum îți dictează inima. Nu este important ce cred alții despre tine, dar e mult mai important ce crezi tu despre tine însuți.

 

15. Viitorul tău este impecabil

 

Oricât de murdar este trecutul tău, ține minte că viitorul este impecabil. Nu aduce în dimineața zilei de azi rămășițe din zilele de ieri. Nu privi înapoi dacă deja nu mai este nimic acolo. Fiecare zi e un nou început. Fiecare nouă zi este prima zi a restului zilelor vieții tale. Fă în așa fel, ca să fii mulțumit.

 

16. Ai fi mult mai bun fără anumiți oameni în viața ta

 

Unii oameni sunt alături de tine doar atât timp cât au nevoie de ceva. Când nevoia dispare, dispar și oamenii. Mai devreme sau mai târziu, ei oricum vor dispărea din viața ta. Lasă în sufletul tău doar prietenii pe care te poți baza.

 

17. Nu fi mânios

 

Încearcă să ierți mereu. Continuă să mergi înainte, chiar dacă unii oamenii nu îți cer iertare niciodată, chiar dacă au greșit față de tine. Acest lucru îl faci nu pentru ei, dar pentru liniștea ta sufletească.

 

18. Adevărul amar e mai bun ca minciuna dulce

 

Privește lucrurile așa cum sunt, nu așa cum îți dorești să fie. Mai bine un medicament amar, decât o otravă îndulcită.

 

19. Relaxează-te

 

Nu trebuie mereu să te prefaci puternic și că deții controlul asupra la toate. Dacă vrei să plângi, fă-o. Un zâmbet fals nu înseamnă că ești fericit.

 

20. Viața este foarte fragilă, dură și scurtă

 

Ține minte: ziua de mâine poate să nu mai vină. Pentru unii dintre noi, cu siguranță. Chiar în acest moment, cineva își face planuri de viitor, neștiind că mâine nu va mai fi. Acest lucru este foarte trist, dar asta e viața. Așa că, petrece-ți zilele cu înțelepciune. Trăiește fiecare moment ca pe un dar neprețuit.

 

21. Poți fi fericit

 

Sentimentele se schimbă. Oamenii la fel. Timpul trece. Dar tu poți alege dacă vrei sau nu să fii fericit. Nu aștepta să vină cineva să o facă. Adevărata fericire vine doar din adâncul sufletului tău.

 

22. Din tot ce ți se întâmplă, ia lecții de viață

 

Din tot. De la oamenii pe care îi întâlnești, de la tot ce ți se întâmplă. Toate acestea fac parte din marea lecție, numită viață. Dacă nu merge totul așa cum ți-ai dorit, nu te decepționa. Înseamnă că tot ce e mai bun este înainte. Lecția pe care ai învățat-o este primul pas spre succes.

 

23. O relație personală ideală nu există

 

Relațiile perfecte, ideale există doar în cărți. Ca să ai și tu o astfel de relație, învață să faci față tuturor provocărilor, și relația ta va deveni în timp perfectă.

 

24. Nu ești singur. Toată lumea are probleme

 

Ești mereu îngrijorat. Nu dormi nopțile de griji. Încerci să treci peste o trădare. Îți este frică să încerci ceva nou, de teamă că nu vei reuși. Nimic din toate acestea nu înseamnă că ceva nu este în regulă. Înseamnă că ești o persoană care are nevoie de timp pentru a intra în ritm.

 

25. Toți greșim

 

Cu cât mai repede accepți acest lucru, cu atât vei învăța să faci mai puține greșeli. E mai bine să faci ceva și să greșești, decât să nu faci nimic. Mergi doar înainte.

 

26. Nu fă problema mai mare decât este

 

Nu lăsa nici un nor întunecat să îți umbrească viața. Oricât de mohorâtă ar fi viața ta, undeva tot va străluci soarele.

 

27. Totul este trecător

 

Nimic nu este veșnic. Nimic nu durează la nesfârșit.

 

28. A renunța sau a merge mai departe

 

În viața fiecăruia din noi sunt momente când ne-am săturat să mergem în pas cu lumea. Am obosit. Dar acesta nu trebuie să fie sfârșitul. Nu trebuie să renunțăm. Este un nou început.

 

29. Mulțumește soartei

 

Lumea este plină de lucruri triste. Dar și de oameni care le depășesc. ,,Bogăția este capacitatea de a percepe viața din plin”, spunea David Thoreau. Chiar și când lucrurile par niște nimicuri, privește viața din altă perspectivă: nu trebuie să dormi în stradă, ai ce mânca și ce îmbrăca. Ai un serviciu. Ai acces la apă și căldură. Atunci când ești bolnav, poți merge la medic. Poți vedea, merge, mânca. Apreciază ceea ceai.

 

30. Fugi de oamenii negativi

 

Fă loc în viața ta doar oamenilor pozitivi. Viața este prea scurtă ca să o petreci cu oameni care te epuizează fizic și psihologic.

 

31. Râde cât mai mult

 

Râsul este cel mai bun leac împotriva stresului. Optimismul atrage fericirea. Dacă ești pozitiv, lucrurile și oamenii pozitivi te vor găsi neapărat.

 

32. Greșelile te vor avantaja

 

Cu toții greșim. Permitem oamenilor să ne folosească și să ne trateze în moduri pe care nu le merităm. Dar toate alegerile noastre ne dau lecții importante și data viitoare nu le vei mai repeta. Ai mai multă putere și experiență. Nu cel care cade greșește, dar cel care nu se ridică atunci când a căzut.

Sursa :