„Viața este prea scurtă ca să o pierzi pe diete, bărbați zgârciți și dispoziție proastă”

În viață contează să iubești. Mai contează și să fii iubit. Și peste toate, contează să știi că viața de la o iubire la alta merită trăită. Din plin. Fără să pierzi nici o clipă pe ceea ce în următoarea clipă nu va conta. Fără să regreți. Lucrurile mari se îmtâmplă fără să ții cont de timp iar momentele frumoase se trăiesc dincolo de emoții triste și de oameni mici. Viața este prea scurtă când îți bați joc de ea și prea lungă ca să încetezi să faci asta.

Fiecare își pune limite și fiecare le încalcă prea târziu sau invers, niciodată. Mulți însă uită că dragostea nu are limite pe când viața le are și ca să le combini pe ambele trebuie să știi când să mergi înainte și când să te oprești. Dacă într-o viață de om ți-e dat să iubești zece femei, iubește-le pe toate, dar să fie dragoste adevărată. De nu, mergi înainte. Dacă vei întâlni zece bărbați și fiecare va fi lacom, scapă de ei. Dacă nu, oprește-te la cel mai bun. Viața e o consecutivitate de alegeri. Cum alegi, așa și trăiești. Cum trăiești, atât poți să alegi. Și să iubești.

Ceea ce faci, ai. Ceea ce înțelegi, transformi. Ceea ce iubești, te reprezintă. Îți plac femeile de ocazie? Atunci fii cu ele, dar să știi că mai mult decât un afemeiat nu vei fi. Îți place doar bogăția unor bărbați? Perfect. Însă nu pretinde să fii femeie adevărată. Vinul ieftin e pentru oameni ieftini iar dietele de suflet sunt pentru femei goale pe dinăuntru. Viața e o adunătură de emoții. Nu le trăi pe cele fără rost. În viață contează să iubești. Contează și să fii iubit. Și peste toate, contează să înțelegi că viața este prea lungă pentru o mie de iubiri și prea scurtă pentru o singură adevărată iubire.

„Viața este prea scurtă ca să o pierzi pe diete, bărbați zgârciți și dispoziție proastă.” – Faina Ranevskaya.