„Viața este o comedie pentru cei care gândesc și o tragedie pentru cei care au sentimente”

Viața este privită în moduri diferite de către oameni. Unii o văd ca un joc copilăresc, îi acceptă toate încercările, o trăiesc din plin, nu se dau bătuți, demonstrează că pot, că știu, că vor reuși să zboare dincolo de rutină. Alții o vad ca un chin și vor să o părăsească, să nu o mai cunoască. Iar aici toul depinde de oameni, de alegerea lor, de ceea ce vor cu adevărat. Totul depinde de felul lor de a gândi, de prioritățile și scopurile lor. Viața e ceea ce suntem noi, ea e oglinda noastră. Noi trăim viața după felul nostru, implicăm în trăirea ei dorințele, visurile, regretele și defectele pe care le avem. Și atunci viața ia forma gândurilor noastre. Ai gînduri optimiste – viața e un soare. Pesimismul aduce stres și depresie, iar viața se transformă într-un calvar.

Nu poți avea o viață relaxată și frumoasă dacă mereu ești stresat și ocupat cu lucruri care nu-ți sunt de folos.Viața nu poate fi frumoasă și minunată atât timp cât tu nu ești responsabil de ea, cât nu-ți pasă de valoarea ei.  Să zicem că viața e muntele pe care îl escaladează un alpinist. Iar acel alpinist ești tu. Cu cât urci mai sus, cu atât mai frumoase lucrui vezi. Pasiunea, dorința se aprinde odată cu tine, odată ce  dorești ca aceste stări să facă parte din viața ta. Universul ți-a oferit șansa să-ți construiești viața după placul tău.

Omul care analizează bine lucrurile nu se lasă manipulat, crede în propriile puteri, se bucură de lucrurile mărunte, chiar și cele mai grele momente au ceva haios, au o ieșire. Se întâmplă  de foarte multe ori ca oamenii să nu asculte rațiunea și se lasă dominați de emoții. Apoi se aleg cu suferințe și tragedii. Rațiunea ne-a fost dată ca să cântărim bine lucrurile înainte de a lua decizii, iar inima ca să simțim iubirea. Gândind, putem depăși momente în care sentimentele pe care le avem în interior ar putea să ne ducă în infern. Simțind, putem avea cele mai minunate gânduri. A trăi viața luptând cu rațiunea împotriva sentimentelor e dureros, ar trebui să le lași să se completeze, astfel vei zâmbi mai mult, vei trăi mai furmos. Fii tu, fii un om fericit.

„Viața este o comedie pentru cei care gândesc și o tragedie pentru cei care au sentimente” – Horace Walpole