Viața este fragilă și atât de scurtă: fă-ți timp pentru lucrurile importante și lasă în urmă lucrurile neînsemnate

”Viața este prețioasă așa cum este. Toate lucrurile necesare fericirii tale deja există în lume. Nu este nevoie să fugi, să cauți ori să lupți. Contează doar să exiști.” Thich Nhat Hanh

Pierdem persoane cu care am fost apropiați. Acesta este un adevăr fundamental al vieții și principala sa fragilitate.

În viață nu există garanții. Nu poți fi sigur de cât de mult timp vei avea alături de persoanele la care ții și cât timp le vei fi și tu alături. Nu putem promite că vom îndeplini un lucru mâine, deoarece lucrurile se întâmplă spontan și nu le putem controla. Viața nu ne oferă un sentiment de siguranță.

Cea mai mare ironie a vieții constă în faptul că întotdeauna suntem ocupați cu ceva, dar foarte rar cu lucrurile care contează cu adevărat. Suntem atât de concentrați pe lucrurile care nu prezintă semnificație pentru noi, că nu avem timp pentru pasiunile noastre. Amânăm toate activitățile pe ziua de mâine de parcă timpul pe care ni-l oferă viața ar fi nelimitat.

Cum rămâne cu cartea pe care vrei să o scrii?

Când vei pleca în călătoria atât de mult visată?

Cât timp mai ai pentru a învăța ceva nou?

Însă cu toate că a profita de ziua de azi este important, nu trebuie să uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem până acum. Să ne facem timp pentru a ne bucura de succesele noastre, fie ele mici sau mari și să celebrăm ceea ce suntem acum.

De fiecare dată când ești ocupat cu o anumită activitate, fă-ți o pauză pentru a contempla existența și lucrurile din jur. Când te simți stresat sau anxios, sustrage-ți atenția cu existența vieții ca un tot întreg, ca să îți dai seama cât de mărunte sunt lucrurile care te copleșesc.

Lasă lucrurile care nu aduc o utilitate. Emoțiile negative ca: furia, ura, regretul și dezamăgirea sunt toxice. Trebuie să adopți o altă perspectivă asupra a ceea ce ești. În loc să te blamezi pentru lucrurile pe care nu le-ai îndeplinit corect, mai bine fii recunoscător pentru faptul că poți să faci aceste greșeli. Ai o șansă unică de a experimenta viața și această idee este indubitabil adevărată.

Un timp finit care ne este acordat înseamnă că trebuie să ne identificăm prioritățile. De multe ori trebuie să alegem lucrurile cu adevărat importante în locul celor care ne sunt impuse ca având însemnătate. De aceea trebuie să meditezi pentru a-ți da seama ce priorități ai.

A te confrunta cu ideea că suntem temporari pe această planetă înseamnă a-ți clarifica mintea și a gândi fără limite asupra a ceea ce ești.

Trebuie să ne facem timp pentru persoanele de care ne pasă.

Trebuie să ne facem timp pentru noi înșine.

Trebuie să ne facem timp să visăm măreț.

Sursa :