Viața bate filmul! Iată ce contează cu adevărat, atunci când te îndrăgostești la nebunie de cineva

Tânjești după acea pasiune unică, plină de magie și de farmec, pe care o numim iubire? Ei bine, atunci e limpede că a sosit timpul să lași rațiunea de o parte și să dai frau liber instinctului.

Mintea controlează gândurile, gesturile, privirea, cuvintele și acțiunile noastre, dar când este vorba de dragoste, raționamentul logic pare să nu-și mai găsească locul în peisaj.

E perfect adevărat: persoanele care încearcă să demareze o relație sentimentală bazată pe logică, calcule și raționamente matematice, au slabe șanse să realizeze acest deziderat.

Iubirea pare să fie apanajul celor capabili să dea frâu liber imaginației, celor ce nu se tem de eventuale eșecuri, lăsându-se pradă visării, fanteziilor de tot soiul și nu în ultimul rând… celui de-al șaselea simț: instinctul.  

Educație, statut social, apartenența culturală – contează când te îndragostești?

Nu puține sunt cazurile în care persoane, provenind din medii sociale complet diferite, se îndrăgostesc și întemeiază familii fericite, care durează până la sfârșitul vieții.

Educația primită, nivelul de pregatire profesională, apartenența culturală – toate par să își elasticizeze în mod surprinzător frontierele, permițând sufletelor să se armonizeze într-o relație indestructibilă, atunci când iubirea adevărată se află la temelia ei.

Există în schimb căsnicii întemeiate pe baza unor calcule ce țin de interesele materiale ale unuia sau ale ambilor parteneri, de similitudinea studiilor efectuate, de educația primită în familie și de convingerea că totul va fi bine atâta vreme cât protagoniștii se prezintă rezonabil la capitolul bunăstare, dar care se dovedesc fragile, destrămându-se la prima încercare mai serioasă a vieții în doi.

Aceasta este așadar demonstrația că viața bate filmul, iar inima bate rațiunea și că, în materie de iubire e mai înțelept să ne lăsăm sufletele să decidă.

Iubirea nu are nevoie de motive

Când se aprinde scânteia acelui sentiment unic și copleșitor, care face ca două persoane să nu mai poată sta una fără de cealaltă, în realitate nu există un motiv anume pentru care acest lucru se întâmplă. Nici nu trebuie să existe un „pentru că…” – e suficientă emoția aceea inexplicabilă și senzația că realația în sine aparține oarecum unei dimensiuni noi, care donează amplitudine vieții.

Nu e nevoie să se știe „de ce se stă împreuna”, nu e nevoie nici de a înțelege, nici de a explica altora motivul – acesta este un semnal că strada pe care pășesc două persoane îndrăgostite este cea marcată de un considerabil potențial.

Sursa :