Vei regreta, cu siguranță, aceste decizii peste 10 ani

Viața fiecăruia dintre noi este formată din decizii, pentru care suntem totalmente responsabili. E adevărat. Cât de mult nu ne-ar plăcea să învinuim întreg universul pentru toate nenorocirile noastre, până la urmă, noi înșine suntem creatorii lor.

Tot ce ni se întâmplă este produsul unei decizii mai bune sau mai puțin bune, pe care am luat-o în trecut. Chiar și modul în care ajungem să ne simțim la sfârșitul zilei este și el suma mai multor decizii de-ale noastre.

Deciziile ne definesc atât prezentul, cât și viitorul. Iată de ce ponderea lor în existența umană nu trebuie neglijată.

În acest context, îți propunem o listă din 7 decizii, pe care le vei regreta, cu siguranță, peste 10 ani, dacă nu te oprești acum să le tot iei.

Iată care sunt ele:

1. Să nu iei atitudine, atunci când e cazul. Chiar dacă acum îți vine foarte dificil să te împotrivești lucrurilor, care te rănesc sau care pur și simplu nu-ți sunt pe plac, trebuie să o faci. Este atât de important să-ți exprimi opinia și să-ți aperi poziția într-un mod non-violent. Prin asta îți antrenezi stima de sine, demnitatea și autenticitatea personalității. Nu te lăsa călcat/ă în picioare, vei regreta atât de mult asta în viitor.

2. Să nu înveți cum să faci ceva bine. Întotdeauna suntem prea ocupați, ca să ne aprofundăm în esența lucrurilor. Căutăm să înțelegem câte ceva din ceea ce se află la suprafață, doar pentru a ne muta imediat la următorul lucru. Dar adevărul este că pierdem atât de multe când alegem calea mai ușoară.

3. Să nu ai grijă de sănătatea ta psiho-emoțională. Calitatea vieții noastre depinde în mod direct de ceea ce simțim și gândim, adică de calitatea psihicului nostru. Atunci când decidem să ne lăsăm duși de val, trăindu-ne viața după bunul plac al universului, fără a încerca să ne înțelegem propriile necesități, aspirații și preferințe, ajungem să trăim o viață pustie, plină de dureri și răni neconștientizate.

4. Să nu ai grijă de sănătatea ta fiziologică. Fă sport! Alimentează-te adecvat! Ieși la aer liber cât se poate de des! Toate aceste sugestii clișeice sunt atât de neglijate când suntem în floarea tinereții. Ajungem să le înțelegem adevărata valoare doar când simțim consecințele acestei neglijări ale lor. De aceea, te rog, fă-ți o favoare ție însuți celui din viitor.

5. Să te oprești la mijloc de drum. Diferența dintre oamenii de succes și cei de rând este, în primul rând, în persistența lor. Ei nu s-au lăsat bătuți atunci când le era cel mai dificil și au trecut de acel prag al rezistenței. Și prin asta, au luat una dintre cele mai merituoase decizii din viața lor, roadele căreia ajung să o culeagă de-a lungul întregii lor existențe.

6. Să-ți faci griji inutile. Stabilirea priorităților este o decizie minunată. Întotdeauna. De ce ar trebui să-ți pui sub amenințare sănătatea psiho-fiziologică, armonia lăuntrică și relațiile cu cei dragi, alegând să investești energie spirituală în ceea ce nu este o problemă rezolvabilă, de fapt. Schimbă ceea ce poți schimba, iar cee ce nu poți – uită!

7. Să permiți altora să ia decizii pentru tine. Viața ta îți aparține, nimeni altcineva nu o merită în afară de tine. Fă ceva frumos, profund și util din ea și nu permite nimănui să te întrerupă din a face asta!

Daniela M.