Vei găsi drumul spre sufletul tău! 4 exerciții care te vor ajuta să înțelegi ce îți dorești de la viață

Un psiholog a afirmat că nu suntem autentici în ceea ce facem. Noi copiem niște șabloane create de societate, tindem să ne asemănăm cu persoane care reprezintă pentru noi o autoritate sau imităm un model de comportament observat în familie.

Ca să ne urmăm propriul eu este nevoie să îndeplinim câteva sarcini.

1. Un joc de rol. Proiectarea eului pe un obiect

Privește în jur și alege un oarecare obiect pe care să îți fixezi privirea. Imaginează-ți că acel obiect ești tu și spune un discurs din numele lui.

De exemplu: “Sun un ceainic – sunt un obiect foarte util. Cu ajutorul meu încălzești apa, după care poți pregăti un ceai. Sunt în această familie de 4 ani. Sunt încântat de viața mea chiar dacă deja încep să devin uzat”

Poți să spui orice îți vine în minte. După acest exercițiu vei învăța ceva important despre tine.

2. Scrierea liberă

Ia un pix și o foaie și în decurs a 20 de minute scrie despre ce îți dorești cu adevărat. Trebuie să o faci într-un mod cât mai rapid, fără a te opri.

Repetă exercițiul timp de 3 zile și la final îți vei da seama ce contează cu adevărat pentru tine, care sunt prioritățile tale.

3. Visul lui Mendeleev

În fiecare dimineață analizează ce ai visat noaptea. Visurile sunt determinate de inconștient, care este extrem de sincer. Vei depista niște adevăruri pe care nici nu le intuiai.

Visele se uită foarte ușor, de aceea depune efort să îți amintești de dimineață cât mai multe detalii.

4. Descoperă-te cu ajutorul unui prieten

Roagă un prieten să îți dea întrebări. Mai întâi: “Ce îți dorești de la viață?”, apoi “De ce ai nevoie de acele lucruri?”, până când vei simți că nu ai un răspuns. Atunci vei depista ce valori contează pentru tine și pe care ți le-ai atribuit involuntar.

Vei conștientiza dorințele tale reale și vei avea motivația necesară să vrei să fii tu însuți.

Sursa :