fb

Unii oameni se cred bărbați doar pentru că nu sunt femei

Ah, bărbați de catifea gata să-și plângă de milă la primul eșec. Bărbați slabi, trecuți prin același test al vieții și rămași undeva pe la jumătate. Bărbați complicați de gânduri și complexați de existența altor bărbați: mai buni, mai puternici. Bărbați cuceritori până la prima încercare, ca un rimel șters de sub ochii unei femei.

Bărbați lași și josnici, care de cum văd un corp gol de femeie uită s-o întrebe ce-i mai face sufletul. Bărbați care își pierd valoarea pentru o femeie. Care se lasă umiliți pentru un job. Care își uită visurile prin tomberoane, cu un pahar de wisky în mână. Bărbați nemernici care lovesc în oameni dragi. Bărbați…bărbați?

Un bărbat se naște cu instinctul de vânător și-l păstrează toată viața, oricând. Un bărbat vânează cel mai bun nume în gașcă, cel mai bun job în viață, cel mai bun cont în bancă, cea mai bună femeie alături. Vânătoarea îl face să vadă ce e bun și ce nu și să aleagă mereu prima parte. Un bărbat va fi mereu responsabil. Și va ține la cuvântul său. Va inspira încredere și sinceritate. Multă încredere și multă sinceritate. Un bărbat nu uită niciodată de unde a pornit, ține la familia sa, la oameni dragi și la prieteni. Un bărbat are cei mai buni prieteni alături, buni sfătuitori dar și de încredere. El știe că viața nu este o adunătură de vise și pentru fiecare trofeu trebuie să lupți. Dar sincer.

Un bărbat nu trișează niciodată, pentru că asta e înjositor. El respectă pe cei bătrâni și este un exemplu pentru cei de seama lui. Mereu învață, mereu tinde spre mai bun, mereu lucrează la imaginea sa. Despre un bărbat nimeni nu va avea un cuvânt rău să spună. Un bărbat nu caută slavă și recunoaștere, ci mai curând să inspire devotament, să ajute. El va ști să poarte o discuție bună cu oameni de vază dar și cu boschetari și va fi respectat de ambii deopotrivă. Un bărbat  știe să aibă grijă de femeia lui și știe că ea e cea mai frumoasă, specială, a lui. Un bărbat își va iubi copiii și nu va fi doar părinte, dar și-un tată bun. Bărbați?…da, bărbați!

Bărbăția nu s-a născut din niște mușchi, ouă și putere arătată în cele mai proaste momente. Nu femeile sunt pretențioase, bărbații sunt prea moi. O femeie nu va fi împotriva bărbatului ei, dacă-l va vedea hotărât și de încredere. Nu frumos, nu primul, nu puternic, nu atrăgător, ci de încredere. Pentru asta există femeia și pentru asta există bărbatul. El aduce atitudine, el susține, el protejează, el spune cum e mai bine, el inspiră, el crează, el cuprinde. Un bărbat în tot sensul cuvântului va avea cea mai bunăă femeie, cei mai buni prieteni, cel mai bun job și cea mai bună viață.

Unii oameni se cred bărbați doar pentru că nu sunt femei. Probabil au rămas blocați între toate trei. 

p.s. articolul nu e articol, e mesaj.

p.p.s. și a fost scris de un bărbat