fb

Unii oameni fumează, alții beau iar alții se îndrăgostesc incurabil. Fiecare moare în felul său

Să faci lucruri incredibile din dragoste este frumos. Și nu că dragostea ar fi o nebunie, dar  noi devenim nebuni în numele ei. Căutăm să transformăm o dorință în realitate, vrem să iubim pentru totdeauna, încercăm să ținem lângă noi un om drag, uneori și cu forța, pentru că iubim fără limite. Dorim să trăim imposibilul, doar pentru că posibilul ne-ar oferi prea puțin, lângă oamenii nepotriviți. Trăim fiecare moment alături de cineva drag. Respirăm același aer, aceleași amintiri și clipe de fericire. Când acel om pleacă, murim. Rămânem o umbră a unui trecut prea prezent pentru a-l putea schimba în viitor. Și nu că am fi fericiți. Prea fericiți am fost odată ca să trăim un gând trist acum. Și totuși, nu mai suntem la fel. Și nu vom fi la fel niciodată.

Murim din prima clipă în care înțelegem că vom iubi în singurătate. Sunt unele iubiri care trec dincolo de posesivitate sau dependență de cineva. E ceva mai mult. E dorința de a încredința sufletul unui om căruia demult i-ai oferit inima. Poate că e o iubire nesănătoasă, o boală incurabilă, o întrebare fără răspuns, dar numai acele momente vor spune cât de puternic ești, cât de tare iubești și care-ți va fi viața dacă o vei avea alături sau nu. Când înțelegi că nu o vei avea, refuzi să trăiești cum ai făcut-o de atâtea ori. Iubești fără șanse și asta e letal.

Murim când ne îndrăgostim nebunește de un om. Când împlinirea lui devine și împlinirea ta. Murim când devenim un corp hoinărind pe străzi. Când tu ești jumătatea cuiva, ea e jumătatea ta dar nu sunteți un tot întreg. Când lume e multă în jur, iar tu ești singur, pentru că lumea nu este ea. Murim când suntem trădați. Murim când tăcerea e mai apăsătoare ca niciodată. Când indiferența ucide. Când iertarea ucide. Murim neobosiți. Și apoi din cenușă renaștem. Apoi iubim din nou. Apoi murim din nou. Și doar alături de omul care nu ne va oferi un motiv de a trăi, nu de a muri, ne vom găsi împlinirea.

Unii oameni fumează, alții beau iar alții se îndrăgostesc incurabil. Fiecare moare în felul său.