Noi nu avem bani să oferim apă celor care mor de sete, dar avem bani să căutăm apă pe Marte. Așa e și în dragoste: căutăm mai des decât oferim și apoi ne întrebăm de ce suferim

De ce unii sunt fericiți și alții suferă? De ce dragostea nu trece pe la fiecare, nu provoacă doar emoții frumoase și nu e trăită până la adânci bătrâneți? De ce avem relații fericite și relații cu final prost? Pentru că unii așteaptă dragostea, iar alții oferă din ea cu fiecare minut trăit alături de un om drag. Pentru că unii o caută ani buni, iar alții sunt deschiși să o trăiască în prezent. Nu dragostea decide cât de mult să cerem și cât de mult să oferim, dar noi.

Trebuie să poți să oferi mai mult decât primești, ca să înțelegi că de fapt asta îți va aduce mult mai multă dragoste decât ai fi făcut invers. Trebuie să-ți deschizi sufletul ca cineva să-l poată citi așa cum ai vrea tu. Trebuie să treci dincolo de orgoliu ca să poți iubi cu adevărat. Uneori și în dragoste e acel “trebuie”. Asta și e iubirea sinceră: să poți să dai de la tine mai mult decât aștepți de la celălalt. Mai mult decât și-ai dori celălalt chiar. Problema relațiilor de azi e că fiecare are o mie și una de așteptări de la omul iubit. Iar în acest timp fiecare se teme să se implice, să se ofere acestei relații. Atunci de unde vreți relații fericite, dacă din start e refuz, teamă, așteptare?

Noi nu avem atât de multă dragoste pe cât cerem și aici e problema. Noi nu avem sufletul atât de curat și deschis pe cât ni-l dorim la omul de alături și aici e punctul mort. Nu-ți calcula doza de iubire, că riști să nu ai nici una. Riști să rămâi mereu nemulțumit. Riști să ceri. Iar să ceri înseamnă să vii cu reproșuri. Să uiți de emoții sincere. De dragoste. Riști să pleci înainte să cunoști cât de multe de iubește celălalt.

Uneori alergăm zile și luni prin viață, ca într-un final să ne dăm seama că locul nostru e acolo de unde am pornit. Uneori stăm pe loc și așa niciodată nu ne vom cunoaște locul, care e undeva abia spre final. Și uneori nu ții cont de loc și de zile, trăiești momentul și atunci înțelegi că acesta și a fost locul tău și aceasta și a fost ziua ta: azi și lângă omul de azi.

Noi nu avem bani să oferim apă celor care mor de sete, dar avem bani să căutăm apă pe Marte. Așa e și în dragoste: căutăm mai des decât oferim și apoi ne întrebăm de ce suferim.