Unii îți spun „ai grijă de tine”, alții au grijă de tine

Singurătatea ne face să ne apropiem de oameni și să-i îndrăgim. Tristețea ne determină să căutăm fericire în cuvintele și gesturile cuiva. Durerea ne obligă să găsim refugiu în sufletul unui om bun. Pentru că suntem și noi suflete sau inimi rănite. Suntem suma amintirilor și a poveștilor de dragoste pe care le-am trăit. Și dincolo de ele sunt oamenii alături de care am fost singuri, triști sau fericiți. Fericirea noastră depinde de capacitatea de a-i alege pe ei. Alegem corect, suntem fericiți. Alegem greșit, suferim. Cel mai important e să știm să alegem între „unii” și „alții”.

Unii vor găsi potrivit să te cucerească cu vorbe și gesturi efemere. Alții vor rămâne neobservați, până în momentul când te vor ajuta. Unii îți vor demonstra că au dreptate, alții vor prefera să asculte și să înțeleagă. Unii te vor seduce, alții vor lupta pentru dragostea ta. Unii vor dori să te aibă în patul lor, alții, să te păstreze în viața lor. Unii vor promite, alții se vor ține de cuvânt. Unii vor fi orgolioși, alții nu se vor teme să cedeze. Unii vor cere, alții vor iubi.

Dragostea nu a fost niciodată mai frumoasă decât atunci când este trăită alături de omul potrivit. Omul care nu va căuta să demonstreze cât e de bun, dar pur și simplu va fi bun. Omul care îți va dărui încredere, speranță, dragoste. Omul care te va cuceri prin fapte, prin atitudine. Omul care mereu va ști să-ți răspundă la întrebări. Omul tău! Mulți vor fi cei care vor insista să te cucerească, mulți vor spune că te vor alături, mulți îți vor promite, dar atât de puțini își vor deschide inima pentru tine. Prețuiește-i!

Unii îți spun „ai grijă de tine”, alții au grijă de tine. Ai grijă și tu pe cine alegi!