Uneori viața te va învăța să fii puternică și e normal asta

Ne naștem în familii și țări diferite.

Unii dintre noi blestemă viața, fiindcă nu s-au născut accolo unde și-ar fi dorit ei. Nu au părinții pe care i-ar fi dorit să-i aibă. Alții au probleme de sănătate și se întreabă de ce anume pe ei i-a ales Universul. Mai sunt și oameni care par fericiți, împliniți și sănătoși, dar la un moment dat încep să-și piardă din strălucire, se topesc pe zi și trece.

Toate au un rost.

Nimic nu este întâmplător. Viața este compusă din experiențe și lecții dure, din  care trebuie să înveți, ca mai apoi să devii suma experienților și a cunoștințelor pe care le-ai dobândit în timp. De aceea, fiecare problemă fie complicată sau mai puțin, trebuie să o privești cu zâmbetul pe  buze.

Dacă te încăpățînezi să-ți înveți lecțiile oferite de viață și persiști în greșeli, riști să treci din nou peste alte încercări.

Dacă nu, evoluezi într-un mod frumos. Deoarece momentele dure, pierderile, eșecurile, te fac mai puternică, mai calculată, mai liniștită. Înțelepciunea nu este o valoare ereditară, ci e o caliatate care se dobândește în timp. De aceea fiecare dintre noi trebuie să treacă prin încercări, pentru a deveni maturi responsabili, asumați și buni la suflet.

Uneori viața îți va lua oameni dragi.

Îți va arăta adevărată față a unor prieteni. Te va doborî la pământ atunci când îți va părea lumea mai frumoasă. Te vei simți singură în cele mai grele momente din viața ta. Vei cere ajutorul și nimeni nu-ți va întinde mâna.

Toate acestea sunt lecții și încercări care au menirea să te transforme într-un om care are mai multă încredere în sine, care își alege prietenii cu atenție și care se ridică din genunchi, chiar dacă a fost doborâtă de zeci de ori.

Cu drag, Mary!