Uneori Universul îl readuce pe fostul în viața ta, pentru a verifica dacă ți-ai învățat lecția

Se întâmplă ca după o relație de lungă durată, fostul partener să reapară în viața ta. Este foarte sigur pe sine, îți tot spune cât de mult îi pare rău, îți face o mulțime de promisiuni. Îți garantează că, de data aceasta, totul va fi diferit.

Atunci subconștientul tău încearcă să-ți joace festa. Vei fi tentată să îl ierți și să mai oferi o șansă trecutului. Să ștergi cu buretele tot ce s-a întâmplat între timp, toată durerea pe care ai acumulat-0. Iată lucrurile pe care nu trebuie să le uiți într-o astfel de situație:

1. Niciodată nu neglija motivul despărțirii

Nu reține doar clipele dulci și frumoase alături de el. Durerea pe care ai simțit-o poartă aceeași semnificație. Dacă ți-a fost atât de greu alături de el, dacă ai suferit de fiecare dată, dacă te-a umilit și s-a folosit de tine, la ce bun să accepți a doua șansă?

2. Nu îl accepta în viața ta doar pentru că te simți singură

Atașamentul poate păstra temelia iubirii, dar nu poate fi unicul ei element. Atunci când fostul îți bate din nou la ușă, nu îl primi din simplul motiv că aveți o istorie comună. Sau pentru că, între timp, nu ai întâlnit un alt bărbat potrivit.

Singurătatea ta nu este un motiv să accepți emoții false, să apropii de tine un om care ți-a demonstrat că nu îi pasă. Dimpotrivă, în aceste momente de singurătate fă pace cu trecutul tău, găsește liniștea în interior.

3. El nu a putut fi cu tine

Dintr-un motiv sau altul, nu ați văzut un viitor comun în acest cuplu. Într-o perioadă de timp atât de scurtă nimic nu s-a schimbat. Acele gânduri pline de revelație nu au fost specifice acestui bărbat. El încă nu și-a asumat vina.

Nu a recunoscut unde a greșit. Acum vrea să fiți din nou împreună, doar pentru a-ți oferi o iluzie, o idee. În spatele acestei idei este visul său de a-ți controla gesturile, acțiunile, gândurile.

4. El ți-a distrus încrederea

Da, încrederea poate fi dobândită, doar că a doua oară acest lucru este mai greu de mii de ori. Chiar dacă îl vei ierta, dubiile vor rămâne. Te vei îndoi de fiecare dată ce face, ce spune, cu cine se vede și dacă între voi se întâmplă totul corect.

5. Încetează să te minți. El nu s-a schimbat

Deprinderile unui om pot fi schimbate, caracterul însă niciodată. Nu poți să forțezi pe cineva să fie mai bun, mai corect, mai ales după ce ți-a demonstrat că nu poți avea încredere în el, că ți-a înșelat de fiecare dată așteptările.

E nevoie de timp și de multe dovezi de iubire și încredere, ca să oferi o nouă șansă unei iubiri consumate. Uneori, asemenea excepții îți și demonstrează că gestul merită tot efortul.

Alteori Universul vrea să-ți dai seama dacă ți-ai învățat lecția sau nu.

Sursa :