Uneori singurătatea ne oferă cele mai bune lecţii de viaţă

La un moment dat, singurătatea devine o parte a vieţii noastre. Iar unii din noi ar putea să o aibă în exces… Dar este o stare absolut inevitabilă, la fel ca tristeţea, la fel ca fericirea. Singurătatea nu ar trebui să însemne să trăieşti fără familie. Nu ar trebui să însemne să nu mai mergi la muncă. Doar că, uneori, într-o cameră plină de oameni, cel mai adesea te simţi singur…

Doar alături de persoanele pe care le ai apropiate sufleteşte, te simţi cu adevărat un oaspete dorit în viața lor. La un moment dat, este posibil să decizi să nu mai comunici cu unii dintre prietenii şi cunoscuţii pe care îi ai. Iar acest lucru nu este unul dintre cele mai uşoare lucruri.

Pur şi simplu, vine un moment în viaţă când te simţi rătăcit în mulţime.

Înţelegi că acest lucru este greşit, îţi doreşti să fii singur o perioadă de timp. Până vei înţelege în ce direcţie trebuie să mergi, alături de cine şi pe cine să ai în viaţa ta. Continuând uneori să te îndepărtezi de lume, trebuie să înţelegi că este vital ca la orice vârstă să reevaluezi periodic cercul de prieteni. Solitudinea trebuie să te înveţe să legi oamenii potriviţi cu care să comunici. Acest lucru, însă, nu înseamnă că singurătatea va fi întotdeauna cu tine.

Adevărata singurătate nu va dura decât atât timp cât o ignori. Sperând că acest lucru va dispărea de unul singur, e doar un joc periculos pe care îl joci cu tine însuţi, crezând că eşti capabil de unul singur să îi faci faţă. Nu este aşa. Să ajungi la principala cauză a sentimentului de singurătate: asta e ceea ce trebuie să faci, deoarece imediat ce vei înţelege sursa ei, toate celelalte se vor aranja la locul lor.

Vei descoperi că simţi singurătatea şi că, de fapt, vrei să fii singur tot mai puţin şi mai puţin. Singurătatea şi sentimentul singurătăţii nu vor dispărea, dar va deveni mai clar şi mai uşor de suportat. 

Să fii singur din când în când este un lucru normal.

Te poţi simţi singur în orice moment al vieţii tale şi nu are de ce să îţi fie frică. De fapt, acest lucru îţi poate aduce şi beneficii. Te poate ajuta să înţelegi că comunici cu oamenii greşiţi, că eşti într-o relaţie nepotrivită, că lucrezi la locul nepotrivit. Te poate ajuta să descoperi o nouă pasiune, sau un hobby pe care nu le-ai fi descoperit în alte circumstanţe. 

Singurătatea este modul în care inima îţi spune să încetezi să mai trăieşti din inerţie, dar să îţi asculţi singurătatea, căci are un mesaj important pentru tine.

Nu te teme de singurătate doar pentru că va trebui să fii un oarecare timp singur cu tine. Uneori, este necesar. Uneori, singurătatea vine cu o lecţie. Este doar ceva temporar. Nu uita că te ai pe tine însuţi. 

Sursa :