Uneori respingem oameni frumoși crezându-i urâți și primim în viața noastră urâți, crezându-i frumoși

Cei sănătoși se plâng pe soartă: că nu sunt iubiți, că nu sunt înțeleși, că s-au plicitisit de viață. Oamenii sănătoși nu prețuiesc clipa și se cred nefericiți. Oamenii sănătoși au totul, dar cred că nu au nimic. Oamenii sănătoși se joacă cu iubirea sinceră, trădează, umilesc pe cei care îi iubesc sincer. Oamenii sănătoși nu sunt optimiști, nu cred în ei. Oamenii sănătoși resping iubirea pe când alții o caută. Voi, cei care vă credeți fără noroc, deschideți ochii! Priviți în jur, sunt oameni cu dizabilități care suferă din cauza voastra.

Pentru că îi priviți urât, sunteți indiferenți la durerea lor și îi tratați cu aere de superioritate. Și totuși ei zâmbesc, sunt buni, înțelegători. Atunci când tu ești supărat pe viață pentru simplu fapt că nu ai o mașină sau o rochie scumpă, eli îți mulțumesc vieții că pot vedea, auzi, chiar dacă nu pot merge. Atunci când tu îți lași omul iubit să plece, ei își plâng singurătătea, iubesc în tăcere, deoarece fata pe care o adoră i-a respins pentru că nu vorbesc clar sau sunt într-un scaun cu rotile, nu pot vorbi sau nu pot auzi. I-a respins pentru că nu sunt ca toți. Și oricum ei nu sunt supărați, cred în iubire, prețuiesc viața.

Cei sănătoși își bat joc de iubire. Cei cu dizabilități ar face orice ca să aibă un om care să-i iubească sincer. Nu contează cum arată omul de lângă tine, contează felul în care te iubește, te susține, cum te simți tu lângă el. Uneori respingem oameni frumoși crezându-i urâți și primim în viața noastră urâți, crezându-i frumoși. Din această cauză mulți suferă, deoarece nu-și ascultă inima, dar procedează cum dorește lumea.

Fiți mai buni, îngăduitori, înțelegători. Nu știți ce poate fi cu voi mîine. Iubiți pe cine doriți voi, nu pe cine vă spune alții. Trăiți viața cum doriți, pentru că vă aparține.

Cu drag, Mary!