Uneori „mai târziu” devine „prea târziu”

Expresia „mai bine mai târziu decât niciodată” nu mereu funcționează. De foarte multe ori anulăm călătorii, vise și motive de iubire pentru o altă zi, pentru altă dată. Iar la sfârșit ne alegem cu regrete, pentru că viața e previzibilă. Nu poți ști ce se va întâmpla mâine sau peste un an. Nu există oameni care să nu regrete că nu au acționat corect atunci când trebuia și au cedat, nu au plecat cu omul pe care l-au iubit, nu au învățat ceea ce le plăcea, nu au călătorit sau nu și-au trăit visul, fiindcă de fiecare dată când trebuia să-și materializeze propriile dorințe  au crezut că vor avea timp pentru mai târziu.

Credem că avem tot timpul din lume, dar noi avem doar ziua de azi și atât. Mâine ar putea să nu mai fie,  să nu mai vezi răsăritul soarelui sau să nu mai ții de mână pe cel omul pe care-l iubești. Azi e o șansă, e un dar de la univers pe care trebuie să-l consumi, să-l folosești cum poți tu mai frumos. Să trăiești fiecare clipă și să nu uiți să te bucuri de tine, de cei din jur. Ea te așteaptă să vii și să nu o mai lași niciodată, el atât de mult speră să-ți fie alături. Și lucrurile se amână. Și ambii regretă apoi.

Uneori „mai târziu” devine „prea târziu”. Prea târziu să fii lângă omul pe care l-ai iubit, fiindcă el deja și-a găsit fericirea.  Prea târziu să-ți îndeplinești un vis. Prea târziu să te muți cu traiul în țara ta preferată. Prea târziu să trăiești o nebunie. Unele clipe care nu sunt trăite la momentul potrivit nu le mai poți repeta, nu le mai poți simți. În viață ți se vor da șanse pe care va trebui să le trăiești atunci: la patru dimineața sau într-o zi de vară. „Mai târziu” nu va exista. Lăsând unele lucruri pentru mai târziu riști să pierzi oameni de calitate, succesul și împlinirea. Riști să conștientizezi că toată viața ta a fost compusă doar din anulări și frici care te-au adus spre regrete și frustrări. Trăiește azi, nu lăsa pe mai târziu – s-ar putea să fie prea târziu.