Uneori închidem unele uși nu din mândrie, ură sau indiferență. Uneori pur și simplu ele nu mai duc nicăieri

Atunci când nimic nu mai e la fel, când dragostea s-a stins și încrederea a dispărut în timp, când toate planurile de viitor nu-și mai au rostul, atunci să mergi mai departe e mult prea dureros. Nu ai pentru ce și nici pentru cine. El nu mai e la fel. Tu nu mai ești la fel. Ceea ce odată vă apropia, acum vă desparte. Ceea ce era baza relației voastre, e motiv de ceartă. Nu vrei decât să pleci. Fericită sau tristă, dar să pleci. Să nu mai știi de trecut. Atunci închizi ușa după tine.

Niciodată nu vei pleca din prima, dacă vei iubi cu adevărat. Vei lupta pentru dragostea ta, chiar și dacă vei fi nevoită să lupți pentru doi. Să iubești pentru doi. Să te gândești doar tu oare ce vă va aduce ziua de mâine. Vei căuta răspunsuri. Te vei schimba singură de dragul lui. Vei refuza să crezi că totul s-a sfârșit. Atât timp cât el e alături, mai speri. Speri că mâine te va iubi mai mult și va fi mai alături. Speri să mai aveți ceva în comun. Nu vei pleca decât atunci când nu vei mai vedea acest “comun”. Când vei fi convinsă că planurile voastre sunt irealizabile. Că lumea voastră nu mai poate să existe. Vei pleca când drumul vostru nu va mai duce nicăieri. Va fi beznă.

Nimeni nu pleacă fiind fericit. Nimeni nu pleacă iubind. Fie și să nu meargă lucrurile așa cum ai vrea. Atât timp cât crezi că după ceartă urmează împăcare, că după greșeala lui urmează o schimbare, că după răceală vine și apropiere, atât timp și vei fi alături. Ai nevoie de un scop, de un vis ca să rămâi. De o șansă pe care în fiecare zi ți-o oferi și i-o oferi. Dar în momentul când nici acest vis nu va mai fi, vei pleca. Cum să trăiești fără să știi ce poate să vă aducă viitorul? Cum să iubești fără să știi dacă și el te va iubi mâine? Cum să vrei o familie dacă nu ai siguranță? Uneori ușile se închid nu din lipsă de dragoste, dar din lipsă de perspectivă. Din lipsă de viitor.

Uneori închidem unele uși nu din mândrie, ură sau indiferență. Uneori pur și simplu ele nu mai duc nicăieri.