Uneori femeile pleacă, chiar și atunci când iubesc sincer și din toată inima

Uneori, o femeia pleacă pentru totdeauna. Nu pentru că nu mai iubește, dar pentru a înțelege că este iubită. Pentru a-l face pe bărbat să ia decizii mai bune. Pentru că bărbatul din viața ei să înțeleagă câtă nevoie are de ea. 

O femeie niciodată nu va pleca fără motiv. Doar persoanele excentrice fac acest lucru. Dacă bărbatul pentru ea a devenit un fost, atunci înseamnă că nu a dat iubire îndeajuns, nu a oferit căldură îndeajuns, un strigăt al sufletului ei a rămas neauzit și neînțeles. Dar, cel mai important, bărbatul nu i-a dat acel sentiment că anume ea e unică și irepetabilă. 

O femeie niciodată nu va pleca de la cel care crede în ea. Desigur, nu dacă iubește. Pentru că o femeie iubitoare este capabilă să ierte multe. Foarte multe. Orice ar spune ea în momentul plecării. E ca o încercare grea. E ca un examen dat sorții. Iar dacă bărbatul o vrea alături de el și mai departe, trebuie să dea acest examen, trebuie să treacă această încercare. 

O femeie niciodată nu pleacă de la cel care o prețuiește. Dar ea, dacă pleacă,  niciodată nu revine la cel care nu o prețuiește, care nu se teme să o piardă. Dacă bărbatul va ști cum să îi câștige încrederea, cum să o facă să îl ierte, femeia va ierta. Pentru că iubește.

O femeie niciodată nu aruncă cu piciorul în fericire. Doar dacă este insultată, înjosită, umilită, călcată în picioare… Și, chiar dacă iubește, va pleca. Ea va înțelege că merită mai mult. 

O femeie niciodată nu părăsește căminul familial. Doar dacă în el demult nu mai există încredere reciprocă, respect, dragoste. Ea va căuta aceste lucruri în altă parte.

Pentru a avea o viață fericită, o relație trainică, sinceră, trebuie să jertfești cu obiceiurile proprii, cu principiile care rănesc o femeie. Pot fi acestea mai importante decât femeia iubită? Acolo unde există mândrie, nu există dragoste. Dragostea e demnă de cel care nu renunță. Iar dacă ea există, păstrați-o!  Căci unde dragoste nu e, nimic nu e…