Uneori a iubi pe cineva înseamnă pur și simplu să pleci

„Dacă iubești cu adevărat pe cineva, vei găsi un milion de motive de a rămâne, chiar dacă ai un milion de motive de a pleca”.
Iubești și ai foarte multe motive să pleci, dar ceva te ține alături de acel om.

Ai nevoie de mult curaj ca să pleci, dar când vei găsi acest curaj, vei deveni o persoană puternică care va cunoaște ce este adevărata bunătate și umanitate. Pentru că, într-o relație în care partenerii își aduc reciproc doar durere și suferință, nu este nimic frumos și nici nu este dragoste în acea relație.

Iubirea nu trebuie să te facă să suferi, pentru că aceasta deja nu mai este iubire. Dar o relație ar trebui oare să fie una simplă? Ei bine, cu siguranță nu. Nici nu are cum o relație să fie perfectă.

Există multe neînțelegeri, dispute, dar nu poți să le aduci până în punctul în care o astfel de iubire începe să te distrugă. Relațiile, spre deosebire de minciunile pe care uneori le crezi, nu sunt deloc o serie de certuri și conflicte.

Relațiile frumoase nu se concentrează pe dureri și răni la inimă, dureri de cap și lacrimi de suferință în mijloc de noapte.
Dacă sunteți cu adevărat sortiți să fiți împreună, va fi ușor să păstrați dragostea.

Da, poate nu va fi întotdeauna bine

Dar cu siguranță nu te vei simți epuizată sau obosită moral în această relație. Iubirea trebuie să te umple, pe tine și pe partenerul tău, cu motivație și sentimente frumoase. Să-ți permită să devii cea mai bună versiune a ta. În relația ta trebuie să simți că iubirea te împlinește și te ridică de jos în toate momentele când cazi.

De aceea, dacă azi trăiești o relație toxică și mai mereu suferi, dacă liniile din viața ta sunt mai multe negre decât albe, poate e cazul să pleci. Indiferent de câți ani are relația în care ești. Indiferent de toate amintirile de care ești încă conectată. Nu trebuie să trăiești toată viața în lupte interioare, în lupte de putere sau de inițiativă.

Nu, nici nu trebuie și nici nu este normal să îți dorești așa ceva. Trebuie să-ți dorești dragoste și grijă, calm și liniște, certitudine și bucurie. Dacă nu e așa, chiar dacă mai iubești, mai bine pleacă…