Unele lucruri trebuie să le lași să moară, ca altele să poată trăi

Unii oameni trebuie să-i faci parte din trecutul tău și atât, ca să nu dezgropi o amintire pe care nu ai vrea să o uiți. Unele relații trebuie să le percepi ca o lecție de viață, ca să poți trăi corect relația de acum. Unele lucruri trebuie să le lași să moară, ca altele să poată trăi.

Unele visuri trebuie să le elimini, ca să oferi o șansă visurilor posibile. Unele dorințe trebuie să le acoperi cu realitatea, ca să nu-ți creezi iluzii. Se întâmplă să nu știi ce să alegi: trecutul cu toate amintirile lui sau prezentul cu tine în prim plan. Atunci trebuie să înțelegi clar că nu ai cum să le trăiești pe ambele fericit și că oamenii din prezent contează mult mai mult ca cei din trecut. Și tu, omul din prezent, contezi mai mult decât ce ai fost odată.

Întotdeauna trebuie să alegi. E un fapt al acestei vieți. Alegi între două lucruri care-ți influențează lumea și dorințele, alegi între două motive de existență, între două destine. Alegi fiind conștient că nu toate lucrurile sunt nemuritoare și nu toți oamenii sunt pentru toată viața. Trebuie să lași în trecut ceea ce nu te poate face fericit în prezent și trebuie să trăieșt iîn prezent ceea ce nu ai vrea să devină niciodată trecut. Trebuie să fii fericit cu ceea ce ai. Trebuie să alegi.

Unele lucruri trebuie să le lași să moară, ca altele să poată trăi!