Cum să faci ca bărbatul pe care-l placi să se îndrăgostească de tine în doar câteva minute

Dacă te-ai îndrăgostit de cineva, dar încă nu știi sentimentele celuilalt, atunci acest articol este exact ceea ce vrei să auzi. Psihologul Arthur Aron a reușit, timp de câteva minute, să facă doi străini să se îndrăgostească. Intrigant? Iată cum s-a întâmplat.

Doi participanți la experiment au fost așezați față în față, privindu-se în ochi, și puși să răspundă la o serie de întrebări legate de moarte, relații de familie, vise, iubire, etc. Fiecare întrebare era din ce în ce mai personală, iar ultima a fost: „Împărtășește-ți o problemă personală și cere de la celălalt un sfat, cum s-ar comporta dacă ar fi în locul tău. Roagă-l să descrie sentimentele tale, din punctul său de vedere.”

După aceasta, participanții au petrecut încă 4 minute uitându-se unul în ochii celuilalt. Pare simplu, dar, într-adevăr, deschide calea spre onestitate și spre comunicarea prin intimitatea emoțională. Vrei să crezi sau nu, dar după acest experiment, cei doi oameni s-au îndrăgostit și s-au căsătorit șase luni mai târziu.

Aceeași metodă a fost încercată și de psihologul Mandy Len Catron care a obținut același rezultat.

Dar înainte de a înnebuni și de a căuta obiectul dragostei tale pentru a-l privi în ochi 4 minute, respiră adânc. În mod natural, nu există garanții. Dar, esența experimentului constă în construirea încrederii și intimității – care reprezintă și combustibilul iubirii.

Există încă ceva important în aceste 4 minute.

„Am sărit de pe o stâncă și am coborât munți abrupți pe schiuri, dar să privesc în ochi un om timp de 4 minute, mi s-a părut la fel de înfricoșător și interesant. Primele minute, am încercat să-mi reglez respirația. Au fost o mulțime de zâmbete nervoase până când m-am calmat. Știu că ochii reprezintă oglinda sufletului, dar problema nu era că puteam privi eu în sufletul cuiva, ci că cineva îl putea privi pe al meu.” – a spus Catron.

Este vorba de deschidere. Când ne deschidem, permitem cuiva să meargă în interiorul nostru și să cerceteze. Iar când celălalt este deschis, facem același lucru. Evităm dificultățile care ne împiedică în acest drum și vedem unul în celălalt cine suntem cu adevărat. Nu este un lucru ușor în ziua de astăzi. Din acest motiv, când funcționează, este impresionant.

Ai putea să te îndrăgostești de cineva doar răspunzând la întrebări și privindu-l în ochi timp de 4 minute? Nu știu. Dar știu că nu este nimic greșit dacă încerci. Și, până la urmă, ne îndrăgostim, pentru că noi înșine luăm o astfel de decizie.

Sursa :