fb

Un specialist în terapie de cuplu dezvăluie cea mai importantă calitate pe care trebuie să o cauți la un partener

Psihologul Peter Pearson dezvăluie care este cel mai important lucru într-o relație: să găsești pe cineva care împărtășește aceleași valori fundamentale ca și tine.

Valorile fundamentale sunt mai importante decât starea de îndrăgostire pe care o simți față de cineva. Această emoție va dispărea în timp, valorile vor rămâne.

„Oamenii nu negociază valorile lor. Poți negocia interesele, dar nu și valorile tale”, susține Pearson.

Dacă unul dintre parteneri alege să facă o plimbare în pădure, iar celălalt vrea să se distreze într-un club de noapte, aţi putea ajunge la un compromis.

Dar dacă valoarea importantă a unuia dintre voi este să ajungă sus pe scara ierarhică, iar celuilalt nu-i pasă de statutul social, atunci te-ai putea confrunta cu unele probleme.

Peter Pearson își amintește de un cuplu. Bărbatul făcea o mulțime de bani și îi plăcea luxul, femeia ducea o viață simplă.

„Bărbatul construia o casă imensă, însă soția nu-şi dorea ca el să piardă banii pe un lucru atât neimportant. Simțea dispreț față de visul lui de a avea această casă. A existat o discrepanță uriașă a valorilor, compromisul nu și-a găsit loc.”

Atunci când îți cauți jumătatea, este important să-ți pui întrebări pentru a afla valorile fundamentale ale omului pe care abia începi să-l cunoști.

Dacă începi sau te afli într-o relație cu o persoană care nu împărtășește valorile pe care le ai şi tu, ar fi mai bine să te întrebi dacă merită să continui.

Source :

Vladtime.ru