Un simplu sfat care îți va schimba perspectiva asupra relațiilor

De-a lungul anilor ne-am obișnuit să cerem prea mult de la persoanele prezente în viața noastră. Noi înșine le oferim altora multe lucruri, sentimente și emoții, rămânând de prea multe ori pe ultimul loc.

Acest obicei este unul foarte toxic, care provoacă frustrare în majoritatea relațiilor pe care le avem. Dar nu putem aștepta de la oameni ceva ce ei nu pot oferi.

Fiecare om are propriul său mod de a trăi, de a simți, de a transmite emoții. Are propria povară care afectează în mod direct modul în care iubim. Modul în care ne pasă de ceilalți și modul în care interacționăm cu cei din jurul nostru.

Cu siguranță rămânem dezamăgiți atunci când cineva drag nu ne tratează așa cum ne-am fi dorit. Ceea ce ne dorim cât mai curând este să scăpăm de o asemenea persoană.

Dar nu putem să proiectăm așteptările asupra altor oameni și să cerem de la ei un fel anumit de atitudine față de noi dacă ei asta nu pot oferi.

De ce totuși suntem nemulțumiți de relațiile pe care le avem?

Pentru că în încercările noastre de a ne lămuri cu noi înșine, de fiecare dată ne-am bazat pe alții. Ceea ce nu a fost deloc corect, dar și pentru faptul că cei dragi s-au simțit presați de această atitudine.

Noi nu primim ce vrem, nu îi facem pe oameni să înțeleagă ce fel de iubire vrem de la ei și nu îi lăsăm să înțeleagă cât de mult ne fac să suferim uneori.

O mare parte din frustrarea noastră vine anume din incapacitatea noastră de a vorbi, de a comunica. De a transmite ce vrem, ce ne doare…

Explicația, comunicarea sunt cele mai bune moduri în care să scoatem la suprafață toate emoțiile noastre, toate nemulțumirile și toate dorințele.

Trebuie să le spunem oamenilor despre dorințele noastre și să încercăm să înțelegem ce pot ei să ne ofere în baza abilităților lor emoționale. Nu trebuie să suportăm oamenii care nu dau ceea ce merităm.

Sursa :