Un psiholog de la Harvard a dezvăluit adevăratul secret al unei relații fericite

Daniel Shapiro este un cunoscut psiholog de la Universitatea Harvard. Atunci când a fost întrebat ce face ca o relație să funcționeze cu adevărat, în pofida tuturor lucrurilor, acesta a răspuns:

„Aproape toate relații încep cu acel „foc de artificii”. Săruturi pasionale, ținut de mână, declarații, cadouri, emoții care te fac să bată inima mai puternic. E frumos, e minunat. Dar într-o zi acest început culminant se sfârșește. Și atunci pășești în adevărata viață comună. Și te gândești cum să menții relația.

Care este singurul lucru care face relația să funcționeze, care creează acea conexiune emoțională, care o face să persiste? Cum e să vii în fața partenerului și să-i zici: „Uite ce am făcut pentru tine?” sau și mai mult, să mizezi pe momentele cu adevărat importante: să asculți, să înțelegi, să apreciezi? Pe bună dreptate, nu există momente uriașe, speciale pentru a face o relație să meargă mai departe. 

FIECARE ZI face ca relația voastră să meargă înainte. Să fii acolo, să fii atent, să asculți, să apreciezi fiecare gest, să trăiești acea reciprocitate, e cel mai important. Asta face ca relația să fucționeze un an, cinci ani, zece ani sau chiar o viață întreagă. Cercetările dau un răspuns clar: relația ta se va rupe dacă vei uita despre APRECIERI!

Relația ta se va sfârși într-o zi dacă nu vei ține cont de acea CONEXIUNE EMOȚIONALĂ!

Dar cum e să apreciezi? Împreună cu partenerul vorbești în fiecare zi, îl asculți. Încearcă să găsești valoarea cuvintelor pe care ți le spune, fă-l să știe că înțelegi. Într-un final, va fi o zi plină cu mulțumiri reciproce. Asta face ca relațai ta să funcționeze. Nu e vorba despre flori oferite cadou sau alte momente siropoase pregătite în mod special de Ziua Îndrăgostiților. 

Acceptați împreună schimbările, sărbătoriți împreună victoriile și treceți împreună peste toate greutățile: iată adevăratul moment-cheie al tuturor relațiilor fericite!”

Sursa :