fb

Un psiholog celebru a analizat timp de 40 de ani relațiile de cuplu, evidențiind 4 fraze care duc la despărțire

Psihologul american John Gottman a analizat timp de 40 de ani comportamentul oamenilor în relația de cuplu. Acesta a reușit de fiecare dată să stabilească un „diagnostic” exact cuplurilor, oferind câteva întrebări importante. Iar după reacția acestora a înțeles care cupluri sunt fericite și care se vor despărți curând.

Iată 4 fraze evidențiate de psiholog, care cel mia porbabil anunță o despărțire. 

Disprețul

Semne: unul din parteneri se amuză pe seama celuilalt, de unul singur sau în public. Încearcă să demonstreze cu orice preț cu nu apreciază ceea ce spune și ce face celălalt și se consideră superior.

Soluția: încearcă să te poziționezi în locul partenerului. Încearcă să vezi totul cu ochii lui.

Critica

Semne: unul din parteneri este deranjat de orice gest pe care îl face celălalt. De exemplu, dacă cineva a uitat farfuria murdară în chiuvetă, celălalt nu pierde ocazia de a critica și înjosi. „Mereu faci lucrurile incorect”, va spune acesta.

Soluția: nu folosi tonul agresiv în discuțuie și nu încerca să adaugi la o problemă alte mii. Dacă vei cere calmde la partener, următoarea dată acesata va face totul corect.

Comportament defensiv

Semne: cineva din cuplu simte că a făcut ceva incorect și, pentru a evita un conflict, încearcă să se apere. Pentru asemenea situații sunt specifice frazele: „Eu nici nu trebuia să fac asta” sau „Nu este vina mea”.

Soluția: în asemenea situații este mai simplu să accepți responsabilitatea pentru comportamentul tău și să-ți ceri iertare. Astfel nu pierzi timp și energie să te eschivezi de la lucruri importante și mai și primești respectul celuilalt.

Evitarea conflictului

Semne: simțind că urmează ceva serios, mulți preferă să se retragă din prim plan, răspunzând la reproșusi scurt, privind televizorul sau chiar tăcând. În cel mai bun caz partenerul va ridica tonul. În cel mai rău caz, se va supăra și va răspunde cu aceeași monedă.

Advertisement

Soluția: nu evita discuțiile constructive, nu te închide în tine, încearcă să rezolvi complicațiile apărute pe cale pașnică. Fii sincer și deschis față de partener.

Nu uita, totul este în mâinile tale!

Source :

adme