Un mesaj pentru toate femeile care nu își mai iubesc soții

Așa cum iubirea se naște într-o secundă și cuprinde sufletul cu întreaga ei îmbrățișare, la fel de repede această iubire se transformă în cel mai crunt dușman și distruge toate emoțiile pozitive și frumoase de cândva.

Totul devine mult prea târziu pentru a mai putea fi salvat, mult prea departe de adevăratul sens al iubirii. Femeia acceptă să stea într-o relație în care nu mai iubește, nu mai vrea, nu mai speră. Un mesaj pentru toate femeile care nu își mai iubesc soții:

Să fii cu el din milă nu are rost

Din momentul ce înțelegi că stai cu soțul tău doar din milă, să știi că iubire și fericire adevărată între voi doi nu mai există. De fapt, ce ai mai avea de câștigat dacă stai în această relație doar din teama de a fi singură sau din motivul că depinzi de el financiar?

Faptul că nu îl mai iubești probabil îți aduce o stare de vinovăție, dar nu este numai vina ta că s-a ajuns aici. Să fii cu cineva doar din obligație nu are rost decât că te distrugi pe sine și pe el. Lași viața și fericirea adevărată să treacă pe lângă voi.

Să faci sacrificii nu are rost

Sacrificiile merită făcute din iubire pentru omul drag, dar atunci când te sacrifici pe sine pentru o iubire care demult nu mai există e doar o suferință în plus. Însăși construirea unei relații este un sacrificiu, dar merită atunci când are la bazele sale respectul reciproc, grija față de partener.

Atunci când există dragoste adevărată, poți face cu plăcere sacrificii lipsindu-te de anumite lucruri, interese. Dar să sacrifici ceea ce iubești de dragul unui om pentru care nu mai simți nimic este o prostie.

Comunică cu acest om, de dragul trecutului

Dacă ați trăit împreună ani de zile într-o relație care cândva a avut un sens, dar așa s-a întâmplat că destinul v-a despărțit la un moment dat, nu lăsa greșelile voastre să se interpună între voi doi, să distrugă amintirile voastre care s-au construit în tot acest timp.

Întreabă-te dacă asta simți cu adevărat

Atunci când alegi să pleci din relație, probabil a existat un motiv întemeiat. Întreabă-te bine dacă totuși asta simți cu adevărat, pentru că atunci când pleci, cale de întoarcere nu mai există. Analizează dacă relația voastră nu mai merită o șansă.

Ascultă-ți inima și întreab-o dacă nu mai simte nimic și nu mai bate cu aceeași intensitate pentru cel alături de care ai fost ani de zile.

Vorbește despre emoțiile tale

Ca să te poți cunoaște mai bine, nu-ți fie frică să vorbești despre emoțiile tale. Ca să știi cu siguranță dacă ai ales drumul corect și iei decizia corectă, vorbește despre ceea ce simți. Nu uita că comunicarea constructivă a rezolvat foarte multe probleme.

A găsit răspunsul la foarte multe întrebări. În momentul în care vezi că în sufletul tău se zbat aceste două începuturi de drum și nu ești sigură pe care vrei totuși să mergi, să nu-ți fie frică să vorbești despre asta, să-i spui partenerului ce simți, ce te doare.

Nu încerca să-l trădezi, mai bine pleacă

O poveste frumoasă și perfectă de dragoste nu se poate încheia la un moment dat, ci doar acea poveste în care unul dintre parteneri devine toxic de-a lungul timpului și îți transformă viața într-o adevărată ruină.

Nu merită și nici măcar nu încerca să trădezi omul de lângă tine. Manipularea, toxicitatea și gelozia nu se uită, doar amplifică problemele din relație și distrug absolut toate emoțiile frumoase. Mai bine pleacă, decât să provoci suferință.

Acceptarea și recunoștința sunt vindecătoare

Dacă ai trăit la un moment dat o frumoasă poveste de dragoste, iar azi sufletul tău nu mai poate simți aceleași emoții de cândva, nu te poți învinui pentru asta. Faptul că vei accepta situația în care te afli și vei fi recunoscătoare destinului pentru tot ceea ce-a fost frumos și plăcut atâția ani te vor face să treci mai ușor peste.

Îți vei vindeca toate rănile, durerile, suferințele. Vei permite și omului de alături să treacă prin același proces. Fă pace cu sine pentru a putea merge mai departe spre adevărata fericire pe care, cu părere de rău, nu ai găsit-o alături de el.

Sau luptă pentru iubirea ta, dacă totuși simți că are rost.

© De Vorbă cu Tine