fb

Un experiment psihologic extrem de simplu care ar putea să-ți schimbe radical viața

Se spune: dacă dorești să-ți schimbi viața – schimbă-ți gândurile. Încetează să te axezi pe negativ, să te compari cu cineva, să bârfești și să te plângi. Se pare că nu este atât de dificil.

Mai mult, oamenii cred cu certitudine că gândurile lor sunt îndreptate în direcția corectă. Pentru a-ți reconstrui gândurile și a te verifica, Will Bowen, a sugerat să porți o brățară violetă pe o mână, timp de 21 de zile și să nu te mai plângi.

Culoarea violet, după părerea psihologilor, are un efect tonic asupra creierului, ajută la ameliorarea anxietății și iritației, iar 21 de zile sunt suficiente pentru a face din orice un obicei.

Autorul a scris că a fost capabil să poarte brățara timp de 21 de zile, pe aceeași mână, doar după 3 luni. Majoritatea oamenilor ajung la acest rezultat după 5-6 luni. Primele câteva săptămâni, brățara se plimbă de pe o mână pe alta de 10-20 de ori pe zi. Iar după câteva luni, o poți purta pe aceeași mână întreaga săptămână. Ideea a părut atât de minunată și eficientă, încât a fost susținută de milioane de oameni din întreaga lume.

În tot acest timp, omul învață să observe mai multe lucruri pozitive atât în propria persoană, cât și în ceea ce-l înconjoară. Mulți scriu că, parcă li s-a luat o bandă de pe ochi – se pare că lumea nu este atât de rea, iar noi, suntem zilnic înconjurați de multe lucruri cu adevărat interesante și pozitive. La început îți va fi greu, dar cu timpul, această opțiune devine conștientă, iar lumea se va transforma astfel încât nu o vei mai recunoaște.

Ce zici? Încerci și tu să vezi care va fi rezultatul acestui experiment?

Source :

fit4brain