fb

Un bărbat sărac a fost respins de fiica unui om bogat. 10 ani mai târziu, ei s-au întâlnit din nou…

Un băiat sărac cândva s-a îndrăgostit de fiica unui om foarte bogat. A încercat să o cucerească, dar fata l-a refuzat, spunându-i: „Salariul tău este egal cu suma pe care o cheltui în fiecare zi. Cum crezi, din ce vom trăi atunci când vom fi o familie? Niciodată nu voi putea trăi în sărăcie. Deci, e mai simplu să mă uiți. Găsește-ți o fată de nivelul tău și căsătorește-te cu ea.”

Desigur, băiatul nu a uitat această umilință. După 10 ani s-au întâlnit întâmplător într-un Mall. Femeia l-a recunoscut imediat și i-a zis: „ Bună, cum îți merg treburile? Eu m-am căsătorit cu un bărbat foarte inteligent, câștigă 15000$ pe lună. Îți poți imagina?”

Bărbatul auzind aceste vorbe, abia de a putut să-și stăpânească lacrimile.

Câteva secunde mai târziu s-a apropiat soțul femeii, care nu a ezitat să-l salute pe fostul ei iubit:

– Domnule, bună ziua. Văd că deja ați făcut cunoștință cu soția mea.

Bună, i-a răspuns bărbatul bâlbâindu-se puțin.

– Draga mea, acesta e șeful meu, spuse bărbatul soției sale.

Femeia, fiind uimită, și-a pierdut darul vorbirii pentru câteva minute.

– Trebuie să plec. Am de rezolvat câteva lucruri importante. A fost grozav faptul că v-am văzut. O zi bună, zise bărbatul zâmbind.

Stăpânindu-și emoțiile femeia își întreabă soțul:

– Acesta e șeful tău cel sever?

–  Da, dragă. Câștigă într-un an mai mult de o 100 de milioane de dolari, dar a rămas un om bun. Viața lui a fost foarte grea. Se zice că în tinerețe a iubit o fată, dar ea l-a părăsit pentru că era sărac. A muncit din greu și în cele din urmă a atins succesul. Este foarte inteligent, de aceea are multe milioane în cont. Dar cu toate acestea nu și-a vindecat durerea și nu s-a căsătorit. După o mică tăcere, adăugă. Cum crezi că s-ar simți acea femeie dacă ar afla ce fel de bărbat a refuzat?

Femeia, fiind în șoc, nu a putut răspunde.

Morala: Viața e scurtă. Este doar oglinda zilelor noastre prezente. De aceea nu trebuie niciodată să fii mândru de ceea ce ești în acest moment. Timpul trece, lucrurile se pot schimba.