Un bărbat nu vrea de la o amantă decât aceste 5 lucruri. Nu e vorba despre iubire

Iluzia este perfectă. Iluzia forțează o femeie să creadă că acea poveste este unică, că acel bărbat este omul ei. Chiar dacă ea este amanta lui și el este căsătorit. A distruge iluzia înseamnă a risipi visul, a nu se mai considera dorită, importantă.

Doar că bărbatul nu are atât de multe frământări emoționale. El acceptă acest rol de cuceritor, de figură paternă, de persoană care aduce siguranță și liniște. Dar liniștea dispare odată cu readucerea adevărului în față: el totuși este căsătorit, el este cu altă femeie.

Confruntarea adevărului este dureroasă. Acest moment poate anula speranța că, într-o zi, el o va alege definitiv pe ea. Însă un bărbat nu vrea de la o amantă decât aceste lucruri. De cele mai multe ori nu e vorba despre dragoste:

Alinare

Poate că se simte neînțeles acasă, poate că este nefericit. La un moment dat, descoperă un suflet de om capabil să-l înțeleagă, să empatizeze cu povestea lui. Într-o lume atât de dură, cu multă presiune, ea este oaza lui de liniște și fericire.

Bărbatul devine atașat de cuvintele ei, de comportamentul acestei femei, nu neapărat de sufletul ei. Atât timp cât primește sentimentele potrivite, va rămâne alături. Imediat cum vor interveni reproșurile sau limitările, va găsi altă victimă.

Admirație

Fiecare bărbat are un instinct de cuceritor. El vrea să domine, să i se recunoască meritele, să fie admirat. Dacă acasă soția îl desconsideră, sau are cerințe prea multe pentru câteva complimente, soluția cea mai simplă este să evadeze emoțional din relație.

Femeia care acceptă rolul de amantă îl vede un zeu în viața ei. Îl venerează și îl admiră pentru cele mia banale lucruri. Poate pentru că, în acest fel, își confirmă că alegerea a fost reușită. El se alimentează cu energia ei, cu sentimentele ei creatoare.

Acceptare

La serviciu i se reproșează că nu se descurcă cum trebuie. Acasă soția are tot mai multe pretenții. Prietenii îl cicălesc pentru anumite comportamente. Doar amanta îl acceptă exact așa cum este el, cu defecte și stângăcii.

Doar ea vine lângă inima lui, deschisă să-l cunoască cu adevărat. Pentru el însă este doar o demonstrație a propriei supremații. Înseamnă că valoarează ceva, din moment ce este atât de apreciat. Doar că ambii trăiesc iluzia unei emoții sincere.

Intimitate

Firește, este motivul pentru care evadează din căsnicie, motivul pentru care se simte din nou tânăr, capabil să cucerească, să demonstreze. Inima lui se umple din nou de speranță, gândurile lui devin din nou pozitive.

Doar că aceste întâlniri ocazionale nu sunt consecința îndrăgostirii. El nu face decât să primească ceea ce crede că merită. Fără mult efort, fără implicare emoțională. Știe că indiferența lui este motivul pentru care ea încă mai este atașată de el.

Evadare de la realitate

În brațele ei se simte slab și sincer, fără a suporta anumite consecințe. În viața reală orice moment de slăbiciune va fi taxat, judecat, interpretat. Alături de ea trăiește o viață paralelă, acolo unde el decide, acționează, influențează.

© De Vorbă cu Tine