Un bărbat iubitor și matur emoțional nu permite ca femeia iubită să se simtă astfel în relație

Matur emoțional fiind, iubind din toată inima, dorind binele femeii de alături, un bărbat își asumă pe deplin relația, refuză să trateze în mod egoist lucrurile. El are grijă, oferă susținere, vine alături cu încredere și responsabilitate.

Înțelege perfect cât de mult contează respectul și comunicarea sinceră, cât de important este echilibrul emoțional și siguranța, cât de valoroase sunt limitele sănătoase. Nu își permite să aducă instabilitatea între ei, să vină cu pretenții și așteptări exagerate.

Îi pasă cu adevărat de emoțiile partenerei, îi pasă de stările ei, îi pasă când are nevoie de ajutorul și susținerea lui. Nu caută să-i controleze lumea, să-i impună anumite lucruri, să o judece. Dimpotrivă, are grijă să nu se simtă ignorată în relație.

Este mereu conectat emoțional, gata să reacționeze demn în fața provocărilor. Ea este o prioritate pentru el, deci găsește mereu timp să fie împreună, găsește resurse să demonstreze și să construiască o poveste a lor, găsește motive de recunoștință.

Se asigură că prin comportamentul său corect elimină orice urmă de îndoială. Nu vrea ca femeia iubită să se simtă trădată, singură, neputincioasă în fața acțiunilor lui toxice. Nu poate acționa în acest fel, din moment ce iubește și îi pasă.

Alege să stea de vorbă și să explice, alege să vină cu răspunsuri potrivite, să asculte și să înțeleagă emoțiile ei. Trece dincolo de superficial și îmbrățișează lumea persoanei dragi, fără a rămâne blocat în orgolii și așteptări exagerate.

Este un bărbat devotat

Nu își permite ca persoana pe care o iubește cel mai mult să simtă acea detașare emoțională, să simtă că luptă de una singură și nu este sigură dacă mai are rost. Nu poate fi indiferent la realitate, nu poate fugi pe ușa din spate când e nevoie de el.

Face tot posibilul să păstreze siguranța și liniștea emoțională în relație, se implică și lasă loc pentru o comunicare profundă, pentru timp calitativ petrecut în doi, pentru descoperirea lumii fiecăruia, fără interpretări și insinuări.

Ea nu se simte mințită, folosită, nu are motive să se considere o rezervă sau o experiență temporară. El are un comportament asumat, este matur emoțional și mereu gata să aibă grijă, să păstreze încrederea, să demonstreze că are rost.

I se pare firesc să-și deschidă sufletul, să fie sincer și afectuos, să îmbrățișeze cu drag. Refuză să ascundă lucruri importante, să interpreteze lucrurile într-un mod egoist, să lase loc pentru aventură. Vrea ca femeia iubită să se simtă în siguranță alături.

Ea nu simte că totul este incert, fără claritate, fără o perspectivă. El se asigură că există acele planuri de viitor comune, există stabilitate și dorința de a construi împreună, de a evolua împreună, de a face lucrurile să funcționeze.

Alături de el totul se întâmplă ușor, din respect și iubire. În locul pretențiilor și al cuvintelor toxice există liniște emoțională și recunoștință. În locul gesturilor egoiste există multă afecțiune și implicare constantă.

© De Vorbă cu Tine