Ucigașii tăcuți ai vieții tale de succes – obiceiuri care nu îți permit să fii fericit

Majoritatea persoanelor care încep să se ocupe de dezvoltarea personală, imediat caută niște metode magice pentru a realiza acest lucru.

Cea mai sigură modalitate de a deveni fericit este să renunțăm la așteptările și iluziile false care ne fac slabi.

Care sunt ucigașii succesului tău, pe care nici nu îi observi?

Timpul nu există

Timpul nu este un lucru material, de aceea el nu poate fi nici atins, nici controlat. Există doar o clipă a prezentului aproape imperceptibilă. Nimeni nu îți garantează că peste 5 ani un asteroid nu va distruge umanitatea. Nimeni nu îți garantează că vei supraviețui până mâine. Tu nu deții timp, nu l-ai deținut și nu o să îl deții niciodată.

Când nu ești complet conștient că timpul este incontrolabil, ai tendința să amâni totul pe altă dată. Ține minte că tu nu poți ști cât timp mai ai, de aceea trăiește prezentul.

Concentrează-te pe proces, nu pe rezultat

Realizarea unui scop depinde de ce faci acum pentru ca el să devină realitate. Însă atunci când ești prea concentrat pe rezultat, neglijezi acțiunile care trebuie să fie întreprinse în acest sens. Din acest motiv, eficiența acțiunilor scade. De aceea, atunci când ai un scop, gândește-te cum să îl realizezi, nu ce îți poate oferi.

Schimbă-te pe tine, nu imaginea pe care o oferi societății

Atunci când te privești în oglindă și vrei să îți îndrepți părul, tu nu îți atingi oglindirea, ci părul tău. Dar dintr-un oarecare motiv, atunci când vrei sa schimbi ceva la tine, tu încerci să schimbi imaginea pe care i-o oferi societății, nu pe tine concret.

Comportamentul depinde de ambianță, nu de voință 

Știi că petrecerea timpului pe rețelele de socializare nu este utilă. Știi că ai început să pui kilograme în plus pentru că mănânci prea mult, dar continui să faci asta. Trebuie să vrei să îți creezi o ambianță care nu te va influența să adopți obiceiuri distructive.

Cea mai mare problemă în viața ta este creierul tău

Creierul tău s-a format înainte ca tu să fii conștient de acest lucru. În el deja sunt introduse o serie de programe care te formează. El este ca șinele pe care se deplasează gândurile tale. Dacă vrei să obții succes, trebuie să îți reprogramezi creierul.

Mâncarea te poate omorî

Mănânci de câteva ori pe zi, fără a avea zile libere. Însă după 50 de ani regimul alimentar devine deja o problemă serioasă. Încearcă de acum să mănânci măcar o lună numai produse bogate în vitamine și fără conservanți.

Sursa :