Tuturor femeilor care așteaptă un prinț pe cal alb, un mesaj: “calul a murit. Prințul vine pe jos și se reține”

Femeile vor mult și vor de-a gata. Vor fericire fără implicare și dragoste fără reciprocitate. Vor ceea ce au citit undeva într-o carte sau ce au văzut într-un film, fără a-și da seama că viața bate filmul. Chiar bate. Astăzi tot mai puține femei sunt gata să construiască alături de bărbatul lor și preferă fie să caute un ideal practiv imposibil de găsit, fie să rămână singure. Și dacă cineva nu corespunde așteptărilor, bărbatul e de vină și dacă nu găsește ce trebuie, bărbatul e iresponsabil. Și slab. De multe ori însă bărbatul nu poartă nici o vină. El vrea vrea ceea ce vrea și ea: împlinire, reciprocitate, devotament. Doar că el vrea construind și ea vrea așteptând.

Sunt și femeie înțelepte. Sunt și femei care știu că e imposibil să faci o familie unde doar cineva se implică. Sunt femeie care își înțeleg bărbatul și îl susțin. Dar sunt și femei care își asumă prea multe și fac prea puțin. Femei care se poziționează din prima acolo sus și cică doar un bărbat adevărat o poate cuceri. Însă bărbatul ăsta adevărat după așteptările ei ar trebui să fie din porțelan, fără suflet și cu patru bănci la activ. El să ofere sentimente, el să o surprindă, el să fie baza familiei. Ea, din câte a citit și a idealizat, nu trebuie să facă mai nimic. De aici apare nedumerirea bărbaților buni, când știu că ei fac totul corect, dar totuși ceva nu merge. Nu merge pentru că femeia de alături încă nu a înțeles cât de mult contează reciprocitatea.

Sunt mame bune. Sunt soții de invidiat. Sunt fete care deja își au dezvoltat simțul responsabilității într-o relație. Și sunt femei de bani gata, care plutesc cu capul în nori și știu că neapărat, dar neapărat cineva va veni și le va salva de restul bărbaților. Păi bine dragelor, să știți că el nu va veni. Se va reține lângă sufletul altei femei, probabil pentru toată viața. Va înțelege că e mult mai bine să iubească o femeie de încredere decât una care la fiecare pas spune cât de importantă e ea. Să așteptați un bărbat corect e bine, dar trebuie în primul rând să corespundeți lui și apoi să știți că corect nu înseamnă și ideal. Nu, nu e prințul din povești, ci responsabilul de acasă. Nu e acel Casanova din filme, dar e bărbatul care îți cunoaște poftele și dorințele. Și tu i le cunoști pe ale lui. Nu e mușchiosul din revistă, dar e bărbatul puternic și de încredere, indiferent de momente. Așa că atunci când așteptați un bărbat, dragi femei, așteptați unul pe potriva la ceea ce oferiți și la ceea ce sunteți.

Tuturor femeilor care așteaptă un prinț pe cal alb, un mesaj: “calul a murit. Prințul vine pe jos și se reține”.