„Tu pur și simplu încă nu ai găsit femeia pe care să o iubești”, mi-a zis femeia pe care o iubeam cel mai mult

Uneori iubești fără să fii iubit. Atunci tot ce îți rămâne e să păstrezi în suflet un sentiment pur și să speri că într-o zi vei întâlni pe cineva pentru care vei simți mai mult. Uneori găsești așa om, alteori nu găsești. Îți dai seama că viața te poate pune la zid sau poate să-ți ofere cele mai puternice emoții și nu întotdeauna tu ești cel care decide ce să trăiești. La început tu ești fericit că ai întâlnit-o, că după ani de căutare ți-ai găsit omul cu care să-ți potrivești poveștile. Apoi ea îți spune un „îmi pare rău, sunt convinsă că vei găsi femeia carete va iubi cu adevărat” și totul se rupe. Tu nu mai ești la fel, tu nu mai simți la fel. Începi să trăiești un sentiment de indiferență, de ură chiar pentru toate poveștile de dragoste fericite. Tu ai iubit și fără sens. Și aici tu greșești cel mai mult.

Nu dragostea ne face răi sau reci. E imposibil ca dragostea să poarte un sens negativ. În schimb, lipsa reciprocității în dragoste poate schimba vieți, poate nimici destine, poate frânge inimi și coborî pe oameni mai jos de starea pe care ei o pot duce. E ucigător să știi că omul la care ții cel mai mult nu e cu tine. E greu să suporți realitatea, când ea îți spune să gădești pe alta. Ea, femeia vieții tale. Dar dincolo de asta, e incorect să declari femeia vieții tale pe cineva căruia nu-i pasă.

Păstrează-ți dragostea pentru cineva care va simți la fel. În rest testează, încearcă, simte, trăiește, dar nu îți răni inima până la imposibil. E firesc și uneori chiar e binevenit să ai dezamăgiri în dragoste, să suferi. După, vei vedea altfel cum e să iubești cu adevărat, cum e să te oferi cuiva, cum e să-ți fie dor sau să-ți pese. Dar până și suferința trebuie să aibă o limită. Te dezlănțui cu adevărat când trăiești o iubire reciprocă și de ea îți dai seama imediat. Abia atunci te atașezi și uiți de to ce s-a întâmplat până în acel moment. Restul nu e decât experiență.

„Tu pur și simplu încă nu ai găsit femeia pe care să o iubești”, mi-a zis femeia pe care o iubeam cel mai mult! 

„Eu te-am găsit pe tine”, i-am răspuns.