Tu o să-mi dai aripi în spate. Vor merge toţi cu maşina, în schimb eu voi zbura

Oare nu e simplu să trăieşti dragostea precum o simţi?

Să iubeşti omul de lângă precum ai iubi pe cel care la bătrâneţe îţi va acoperi ridurile cu un sărut. Să ai grijă de el precum ai avea grjă de copiii tăi. Să îl doreşti precum ai dori pe cel mai bun amant. Să-l respecţi cum ai respecta pe soţul tău, simplu şi bun.

Oamenii care ne citesc sufletul îşi vor găsi loc în inima noastră pentru totdeauna. Ceilalţi se vor rătăci un timp pe acelaşi drum şi vor fi plecaţi demult. Uneori, nu-i alegem doar noi, ci şi depărtarea, timpul, faptele. Este nevoie de depărtare pentru apropiere. Este nevoie de timp pentru veşnicie. Este nevoie de fapte pentru recunoaştere. Oamenii care ne citesc sufletul sunt cei mai adevăraţi. Găseşte-ţi reflecţia în omul de lângă, nu într-o oglindă pe jumătate spartă.

Nu îţi fie frică să cauţi şi să pierzi. Nici să găseşti şi să nu mai cauţi. Nici să oferi pentru asta o viaţă. Ce este al tău, al tău va fi. Cine e omul tău nu va pleca nicăieri, nici când va veni momentul să-ţi mângâie ridurile cu drag. Femei și bărbați, ne batem capul cu relații expirate demult, retrăind momente de altădată. Atunci când reproșurile devin o atitudine, nu contează cine este vinovat, contează că dragostea se transformă într-o rutină. Găsind puterea să plecăm, ne agățăm cu sufletul și cuvintele de cel care a fost. Dragostea deja trecută ne schimbă în niște atei gata să trasnsforme lucrurile frumoase într-o mocirlă de regrete și neajunsuri și poate și mai rău, în ură. Dar nu. Bucură-te pentru că a fost și nu pentru că s-a consumat. Mulțumește și pornește mai departe cu încredere. Iubește omul de lângă, din prezent. 

Tu o vei face fericită, pentru că îţi doreşti asta mai mult decât orice. Tu vei fi creatorul ei, omul de suflet pe care o vei motiva şi care îţi va umple viaţa cu lumină. Tu îi vei aduce ceva dulce la 2 noaptea şi liniştea în plină zi. Tu o vei vedea alintată şi doamnă, copilă şi femeie adevărată. Tu îi vei da răspunsuri. Şi motive. Tu o vei face să râdă şi îi vei ascunde lacrimile cu palma ta. Tu îi vei şti toate secretele şi nu îţi va fie teamă de discuţii dificile.

Tu îi vei spune tot, vei spune că ea e tot. Tu o să-i dai aripi în spate. Vor merge toţi cu maşina, în schimb ea va zbura. Pentru că tu o vei iubi. Şi ea te va iubi. Probabil să iubeşti e cel mai bun lucru de pe pământ. Probabil să construieşti împreună e cel mai frumos lucru de pe pământ.