Trucuri psihologice care te vor ajuta să nu-ți mai faci griji și să-ți trăiești viața cu adevărat

Platon afirma că trupul și conștiința umană sunt foarte strâns legate una de cealaltă. Avea dreptate, întrucât psihologii și neurologii contemporani au demonstrat cât de global e impactul stării psihologice dezechilibrate a omului, asupra sănătății sale fizice.

În acest sens, vă propunem câteva trucuri psihologice care vă vor ajuta să nu vă mai faceți griji, dar și să trăiți viața cu adevărat:

Concentrația asupra scopurilor

Cu siguranță fiecare dintre noi a luat anumite decizii pe care ulterior le-a regretat. Trebuie întotdeauna să ținem minte că deciziile nu pot fi schimbate. Ele pot fi înlăturate parțial, dar oricum își vor lăsa amprenta.

Trebuie să ne reprogramăm gândirea, așa încât să nu ne pese de acțiunile nereușite ale trecutului, pentru că regretarea acestora ne stresează și ne dezorienteazăfață de viitorul nostru.

Trebuie să ținem cont de un singur lucru: orice pas făcut înainte, fie el corect sau greșit, este întotdeauna controlat de forțele universale. Până la urmă totul va fi bine, indiferent de greșelile trecutului.

Strategia de minimalizare a daunelor

Dacă știți că vă așteaptă un eveniment important care cu siguranță va fi precedat de griji, stres și alte probleme psihologice, există o tehnică foarte eficientă în acest sens pe care o puteți aplica.

Imaginați-vă acest eveniment semnificativ. Apoi creați o versiune ipotetică în gândul vostru a celor mai dezastruoase consecințe care ar putea apărea, dacă acest lucru nu ar merge. Încercați să vă autoconvingeți preventiv că totul va fi în regulă, chiar și dacă ceva nu va merge conform planului.

După ce vă familiarizați într-un fel sau altul cu acest sentiment, inventați o serie de soluții prin care aceste consecințe ar putea fi evitate.

Acest truc vă va ajuta mult să luptați cu dezechilibrarea lăuntrică.

Fericirea aparentă

Oamenii nu pot schimba radical starea lor spirituală, în mod direct. Dar ei pot supune totalitatea lucrurilor care le înconjoară unei atitudini corecte. Cât de straniu n-ar suna acest lucru la prima vedere, e foarte important să ne forțăm să vedem lumea în culori mai puțin triste. Trebuie să lucrăm asupra motivației și armoniei noastre lăuntrice, pentru că ele nu sunt trăsături constante, specifice fiecărui om.

Trebuie oarecum să „simulați” o fericire aparentă, dar și să lucrați în paralel asupra ei, ca până la urmă aceasta să devină una reală.

Sursa :