Trucuri psihologice care te vor ajuta să ai parte de cele mai frumoase relații

Avantajul cuplurilor contemporane constă în abundența informației cu caracter psihologic, pe care acestea o pot cerceta și aplica, cu brio, asupra propriei lor relații. De aceea, e important să beneficiem de înțelepciunea pe care ni-o oferă Universul în contextul globalizării și să experimentăm o dragoste autentică.

Din acest motiv, vă propunem următoarele trucuri psihologice, care vă vor ajuta să aveți parte de cele mai frumoase relații:

Vorbiți deschis despre intimitatea voastră fizică

Dacă vă doriți armonie în toate dimensiunile relației voastre, inclusiv în cea intimă, trebuie să practicați onestitatea. Vorbind deschis și sincer despre dorințele voastre, experimentând și explorându-vă pornirile trupești. Această deprindere vă va aduce la un nivel, cu adevărat, profund al apropierii fizice și spirituale. Încercați această practică și vă veți convinge singuri!

Petreceți timp separat

Secretul unei relații de succes constă în păstrarea identității separate a fiecărui partener. Cei doi nu trebuie să se contopească unul în celălalt. Ei trebuie să rămână fideli propriilor viziuni, necesități și scopuri, inevitabil, făcând și unele compromisuri uneori. Mai mult de atât, e important să puteți identifica momentul în care aveți nevoie de o pauză, pentru a vă recăpăta conexiunea cu voi înșivă. Aveți încredere în vocea voastră lăuntrică. Petreceți timp separat, cel puțin uneori, ca să nu vă treziți într-o dimineață, uitând cine sunteți în realitate.

Nu ezitați să vă arătați afecțiunea

Adevărul este că emoțiile manifestare, într-o manieră corectă, vor lăsa întotdeauna un impact pozitiv asupra psihicului vostru, dăruindu-vă o senzație plăcută de eliberare. Exprimarea firească și genuină a afecțiunii pe care o simțiți față de partenrul vostru nu este o excepție. Nu ezitați să vă sărutați înainte de a pleca la muncă. Nu ezitați să vă îmbrățișați ori de câte ori vă simțiți recunoscători pentru că sunteți în această comuniune. Nu ezitați să vă spuneți un ,,te iubesc” ori de câte ori vreți să o faceți. Dacă izbutiți să păstrați această obișnuință, relația voastră va rămâne una deosebită chiar și după zeci de ani de căsnicie.

Fiți alături unul de celălalt la rău și la bine

Aici nu e vorba de jurămintele dulci, cu care ne schimbăm în fața altarului. Aici e vorba de ceva mai profund, mai adevărat, demonstrat de-a lungul anilor. Dacă vă doriți o intimitate spirituală autentică – angajați-vă rolul de suporter al partenerului vostru, iar el, la rândul său, va face același lucru. Deși nu pare a fi un truc, ci, mai degrabă, o investiție psiho-emoțională majoră, făcând asta, vă garantați o dragoste sănătoasă și de lungă durată.

Daniela M.