Trezește-te: 10 semnale de alarmă că trăiești pe autopilot!

Pornindu-vă așa-numitul autopilot, nu vă mai trăiți propria viață, ci doar existați într-un mod mecanic. Cu alte cuvinte, nu mai sunteți interesați de îmbunătătățirea propriei vieți prin prisma propriilor decizii și nu mai întreprindeți nimic, pentru a nu tulbura ordinea obișnuită a lucrurilor. Iată 10 semnale de alarmă că trăiești pe autopilot!

1. Niciodată nu faceți pauze între activități. Mai mult de atât, simțiți disconfort când e vorba de odihnă. Vă vine greu să nu faceți nimic.

2. Uneori nu vă puteți aminti ce ați spus, ce ați mâncat sau ce ați făcut cu 10 minute în urmă, deși sunteți tânăr și sănătos.

3. Când comunicați cu cineva, o parte din creierul vostru e concentrată asupra mesajului transmis de interlocutor, iar cealaltă pe lucrurile pe care le aveți de făcut în următoarele ore.

4. Vorbind cu cineva, nu-l priviți niciodată în ochi. Vă mutați, în permanență, privirea asupra ceasului, telefonului sau oricărui altui lucru nesemnificativ.

5. Mergeți împreună cu prietenii voștri peste tot, chiar dacă nu prea vă doriți asta.

6. Vă împotriviți categoric noilor idei sau le respingeți, fără a afla până la urmă în ce constă această idee. Vă simțiți mult prea confortabil în sânul tradiției.

7. Utilizați aceleași obiecte, vizitați aceleași locuri și comunicați cu aceeași oameni an de an. Urâți orice gen de schimbare care vă pătrunde în viață.

8. Nu aveți idee în ce direcție se mișcă viața voastră. Când vă întreabă cineva despre planurile de viitor, cel mai probabil vă blocați și nu știți ce să răspundeți, pentru că nu aveți nici un plan.

9. Interesele și hobby-urile voastre rămân amorfe de-alungul anilor.

10. Fiecare zi, săptămână și lună a vieții voastre e absolut identică cu precedenta. Dintr-o parte se arată ca și cum viața voatră ar sta pe loc.

Dacă ați identificat minim 5 semnale din această listă, atunci trebuie să vă treziți și să reveniți la viață! Dacă nu începeți să acceptați schimbările și să acționați prompt la mersul lucrurilor, atunci poate fi prea târziu.

Sursa :